fbpx

Дитячий омбудсмен звернувся до правоохоронців через «роман» юних блогерів

Діліться інформацією з друзями:

В Україні розгорівся скандал через стосунки 8-річної моделі з Києва Мілани Маханець і 13-річного блогера Паші Пая. Так, діти показують у мережі відверті обійми й поцілунки, через що користувачі обурюються.

 Но оминув ці “стосунки” і дитячий омбудсмен Микола Кулеба.  На своїй сторіці у Фейсбуці він повідомив, що  звернувся до Генпрокуратури, кіберполіції, соціальних служб щодо цієї справи.  Та наголосив, що держава і суспільство має категорично відреагувати щодо недопущення таких випадків в майбутньому.

 ” Два дні тому я отримав повідомлення про «юних блогерів» (хлопчик – 13 років, дівчинка – 8 років), в соціальних мережах яких розміщені фото і відео, які можуть негативно вплинути на психоемоційний розвиток дітей та мати руйнівний вплив на багатомільйонну аудиторію інших дітей. Я одразу звернувся МВС, Генпрокуратури, кіберполіції, соціальних служб для встановлення фактів та відповідного реагування.

Правоохоронці після встановлення фактів мають з’ясувати, чи є підстави для притягнення до відповідальності батьків або інших осіб, які можуть бути причетні до виготовлення такого контенту.
Особисто я вважаю неприпустимим та таким, що порушує права дітей, створення такого контенту за участі дітей. Це сексуалізує образ дитини та може призвести до втягнення тисяч дітей до сексуального насильства та експлуатації. Для мене такий контент – аморальний та провокативний”.