fbpx

Автоматичне призначення пенсій значно полегшить життя жителям Рівненщини

Діліться інформацією з друзями:

Автоматичне призначення пенсій – як форма дистанційного отримання послуги від Пенсійного фонду України.

Удосконалення системи обслуговування відвідувачів – це одне з головних завдань, яке ставить перед собою Пенсійний фонд України і важливим досягненням у цьому напрямку є можливість дистанційного отримання послуг за допомогою сучасних електронних сервісів.

Одним з таких сервісів для майбутніх пенсіонерів є “Автоматичне призначення пенсій”. Особам, які скористаються даним сервісом, немає необхідності особисто відвідувати територіальні органи Пенсійного фонду, адже пенсія у такому разі буде призначена автоматично на підставі документів, поданих за допомогою вебпорталу Пенсійного фонду України.

Сервіс дає можливість громадянам заздалегідь подбати про свою соціальну захищеність та надати всю необхідну інформацію для призначення пенсії завчасно, незалежно від часу настання пенсійного віку.

Щоб скористатися електронними сервісами необхідно авторизуватися на вебпорталі Пенсійного фонду України за адресою: https://portal.pfu.gov.ua. Після авторизації в особистому кабінеті застрахованої особи стане доступна вкладка “Анкета-заява для автопризначення пенсії”.  При переході на зазначену вкладку надається детальна інструкція по заповненню анкети-заяви. Деякі поля заяви необхідно заповнити в ручному режимі.

Коли анкета сформована, до неї необхідно долучити скановані документи, що підтверджують набутий трудовий стаж та документи, які ідентифікують особу.

Підтвердженням того, що особа виявила бажання подати документи для призначення пенсії в автоматичному режимі, є згода на обробку персональних даних.

читайте також:

Документи для призначення пенсії, подані через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України, засвідчуються кваліфікованим електронним підписом або системою GOV ID.

Результати опрацювання заяви можна побачити у вкладці “ Мої повідомлення”, а складові сформованої електронної пенсійної справи стануть доступні на вебпорталі у розділі”Моя пенсія” після того, як особа набуде статусу пенсіонера, тобто досягне пенсійного віку.

Також на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України користувачам надана можливість:

  • – отримувати довідки, достовірність яких підтверджується QR- кодом (форма ОК-5, ОК-7, дані про трудовий та страховий стаж, витяг із реєстру застрахованих осіб, довідка про розмір пенсії та інші);
  • – отримувати застрахованими особами через особистий кабінет інформацію про страховий стаж та щомісячні відрахування єдиного соціального внеску роботодавцем;
  • – подавати Анкету застрахованої особи для внесення (зміни) уточнення даних в

Реєстр(і) застрахованих осіб;

  • – подавати заяву на виготовлення електронного пенсійного посвідчення;
  • – налаштувати послуги безкоштовного СМС — інформування (щодо
  • призначення/перерахунку пенсії; сплати страхових внесків роботодавцем та страхового стажу особи).

Повідомляє: Головне управління пенсійного фонду України в Рівненській області