fbpx

16-річна дівчина з Рівненщини перемогла у Києві на конкурсі з інвестиційним проектом

Діліться інформацією з друзями:

16-річна мешканка Демидівки Рівненської області перемогла у Києві на конкурсі від STEM is FEM

Мирослава Вараницька з села Демидівка Рівненської області посіла друге місце у конкурсі навчального модулю «Фінанси» від благодійного освітнього проєкту STEM is FEM.

Завданням конкурсу було скласти особистий фінансовий план до досягнення пенсійного віку. На відміну від інших учасниць, Мирослава накопичені на перших етапах життя гроші запропонувала інвестувати не в депозити, а у створення власного бізнесу.

«Мій проект полягав в аналізі по роках інвестицій, доходів та грошей, спрямованих на забезпечення безбідної старості. Також я визначила послідовні кроки, які варто зробити задля досягнення кінцевої мети – аби вистачало на прожиття після виходу на пенсію», – поділилася Мирослава.

За друге місце у конкурсі дівчині подарували приз – онлайн-курс «Просто гроші: банківська справа, і його значення для суспільства» від Массачусетського технологічного інституту.

Конкурс відбувався в рамках навчального модулю «Фінанси» від освітнього проєкту STEM is FEM, в якому взяли участь 30 відібраних школярок із 200 тих, хто подавали заявку.

  • Читайте також:

Протягом двох днів досвідчені експертки фінансово-економічної галузі знайомили слухачок із різних куточків України із особливостями роботи у цій сфері. Серед інших, перед дівчатами виступила представниця Національного банку України Катерина Рожкова, заступниця голови правління Райффайзен Банк Наталія Гуріна, викладачки Києво-Могилянської академії Аліна Новік та Олена Прімєрова, незалежна фінансова радниця Марина Довніч та багато інших фахових спеціалісток.

«Фінансова грамотність – це базис. Це те, що потрібно не лише фінансистам та економістам. Цей модуль буде кориcним і тим дівчатам із STEM-спільноти, які не планують пов’язувати свою кар’єру із спеціальностями, що стосуються безпосередньо грошей. Фінансово грамотними бути корисно й інженерам, й біологам, й архітекторам», – наголосив ініціатор STEM is FEM, засновник венчурної студії Pawa та компанії Roosh, Сергій Токарєв.

Зазначимо, STEM is FEM – благодійний освітній проєкт, що націлений на популяризацію технічних спеціальності серед українських школярок та ґендерної рівності у STEM-науках. Детальніше про інші заходи проєкту можна дізнатися на сайті STEM is FEM та офіційних сторінках у Facebook та Instagram.