Орієнтовний час читання: 2 хвилини
Не всі продукти перед приготуванням потрібно мити. Будь-яка господиня прагне зробити їжу не тільки смачною, але і безпечною на 100%.
Сама думка про те, що не всі продукти не можна мити перед приготуванням, викликає подив. Однак перед термічною обробкою деякі з них краще не обробляти водою.
ГРИБИ
Якщо мова йде про молоді й красиві гриби, то їх досить добре протерти. Більш старі гриби рекомендується почистити ножем або обробити жорсткою стороною губки. Якщо знехтувати цією рекомендацією, гриби вберуть величезну кількість води. Приготувати по-справжньому якісне блюдо з таких грибів буде складно.
ЗАМОРОЖЕНІ ЯГОДИ
Ця порада актуальна для зими, але про неї теж варто розповісти. Не варто намагатися прискорити розморожування ягід водою або з якихось причин починати їх мити.Через рідину ягоди просто перестануть тримати форму. В такому випадку приготувати смачний і естетичний десерт явно не вийде.
КУРА І М’ЯСО
Якщо потім ви плануєте відправити виріб на сковороду або духовку, то мити мало сенсу: висока температура знищить всі можливі мікроби. Якщо ви збираєтеся готувати м’ясний бульон, то першу воду після закипання рідини просто злийте. Якщо знехтувати рекомендацією, то м’ясо і курка перестануть бути якісними та смачними.
Також є велика ймовірність того, що мікроби «рознесуться» по всій кухні.
Читайте також: Поліцейський із Вараша став призером змагань із плавання на відкритій воді
- Буркун – від народної пісні до домашньої аптечкиБуркун, що росте обабіч дороги чи на краю городу, часто сприймається як звичайний бур’ян або просто гарна квітка. Проте за скромним виглядом цієї рослини — потужна цілюща сила. У народній медицині буркун відомий століттями, а сучасна фармація включає його…