Не всі продукти можна мити перед приготуванням

Не всі продукти можна мити перед приготуванням

Оновлено: 16.07.2023 20:55
Наталія Ягущина
Наталія Ягущина 16.07.2023, 18:11

Орієнтовний час читання: 2 хвилини

Не всі продукти перед приготуванням потрібно мити. Будь-яка господиня прагне зробити їжу не тільки смачною, але і безпечною на 100%.

Сама думка про те, що не всі продукти не можна мити перед приготуванням, викликає подив. Однак перед термічною обробкою деякі з них краще не обробляти водою.

ГРИБИ

Якщо мова йде про молоді й красиві гриби, то їх досить добре протерти. Більш старі гриби рекомендується почистити ножем або обробити жорсткою стороною губки. Якщо знехтувати цією рекомендацією, гриби вберуть величезну кількість води. Приготувати по-справжньому якісне блюдо з таких грибів буде складно.

ЗАМОРОЖЕНІ ЯГОДИ

Ця порада актуальна для зими, але про неї теж варто розповісти. Не варто намагатися прискорити розморожування ягід водою або з якихось причин починати їх мити.Через рідину ягоди просто перестануть тримати форму. В такому випадку приготувати смачний і естетичний десерт явно не вийде.

КУРА І М’ЯСО

Якщо потім ви плануєте відправити виріб на сковороду або духовку, то мити мало сенсу: висока температура знищить всі можливі мікроби. Якщо ви збираєтеся готувати м’ясний бульон, то першу воду після закипання рідини просто злийте. Якщо знехтувати рекомендацією, то м’ясо і курка перестануть бути якісними та смачними.

Також є велика ймовірність того, що мікроби «рознесуться» по всій кухні.

Читайте також: Поліцейський із Вараша став призером змагань із плавання на відкритій воді

  • Чому гниє цибуля взимку та як зберегти врожай до весни без втрат
    Наталія Ягущина 17.12.2025, 21:15 Багато городників стикаються з проблемою: зібрали гарний врожай ріпчастої цибулі, а через 1-2 місяці значна частина починає гнити чи проростати. Причини чому гниє цибуля – у помилках під час збирання, сушіння, сортування чи зберігання. Олег…