fbpx

Чому вдень іноді можна побачити на небі Місяць

Діліться інформацією з друзями:

Всім відомо, що вдень Місяць нікуди не зникає, він просто не видно неозброєним оком через яскраве денне світло. Місяць не має свого джерела світла, він відображає світло Сонця і коли Сонце високо на небі, його світло висвітлює земну атмосферу і унеможливлює бачити бліде свічення Місяця.

Однак, якщо умови дозволяють, можна побачити Місяць та вдень. Наприклад, коли Місяць знаходиться близько до горизонту, і Сонце вже зайшло або ще не зійшло. Також можна побачити Місяць вдень, якщо використовувати певні інструменти, такі як телескоп чи бінокль.

Також видимість Місяця вдень залежить від його становища на небі. У молодик Місяць не видно, оскільки знаходиться (для спостерігача із Землі) поряд із Сонцем, і, до того ж звернений до нас неосвітленою стороною. Повний місяць вона знаходиться на протилежній Сонцю стороні неба, сходить після заходу сонця і тому не видно вдень.

А ось у першій та останній чверті Місяць відстоїть від Сонця на 90 градусів і виглядає півколом, бо освітлений збоку. У такому вигляді її неважко розгледіти на денному небі. У першій чверті – після полудня у східній частині неба, а в останній чверті – до полудня у західній стороні.

Читайте також: Втрати ворога: 540 окупантів та 18 артилерійських систем ліквідовано