fbpx

Риба зубатка: рецепти приготування

Діліться інформацією з друзями:

Риба зубатка не тільки смачна, а й корисна риба. Її полюбляють за чудовий смак, низьку калорійність і високу харчову цінність.

Риба зубатка свою назву отримала за потужні зуби й за помітні ікла. Вона належить до родини окунеподібних риб. Більшість дієтологів переконана, що м’ясо цієї риби відмінно засвоюється і насичене найрізноманітнішими позитивними речовинами. Зубатка  відрізняється неймовірною універсальністю, завдати шкоди людському організму вона може тільки в індивідуальних випадках, якщо після її вживання настане алергічна реакція на її склад. Заразитися зубаткою паразитами, що впливають на кишечник, не можна. Здебільшого даний мешканець морів приносить виключно користь для організму і не може мати негативний вплив на здоров’я.

У приготуванні зубатка досить примхлива і вимагає чіткого дотримання правил під час готування. Дуже важливо її вірно розморозити Не варто розморожувати її в мікрохвильовій печі або в теплій воді, інакше філе розпадеться на частини. Найкраще заздалегідь помістити її на нижню полицю холодильника на всю ніч. Перед приготування добре промити розморожені стейки, викласти на серветки, щоб йшла зайва волога. Трохи скропити їх лимонним соком.

Стейк зубатки у сметані в духовці

Інгредієнти:

  • стейк зубатки – 300 г
  • сметана – 4 ст. л.
  • оливкова олія – 60 мл
  • сіль – 1 ч. л.
  • спеції сухі – 1 ст. л.
  • базилік свіжий – 20 г

Приготування

З’єднати сметану з 2 ст. л. оливкової олії, перемішати. Насипати сіль та спеції. Ретельно все перемішати. Форму для запікання застелити фольгою. Викласти на фольгу половину сметанного соусу, розмазати, зверху полити рештою олії. Викласти стейки. Другою половиною соусу змастити рибу зверху. Відправити стейки пектися в розігріту до 170°C духовку на 35 хвилин. Накривати рибу фольгою не потрібно. Готову рибу подавайте з базиліком.

Найпростіше приготувати зубатку за допомогою гриля. Для цього готуємо суміш спецій до смаку, сіль, олія (3-4 ст. л) та сік 1 лимона. Стейки маринуємо в цій суміші 30-40 хвилин, а потім викладаємо на розігрітий гриль. готування займе не більше 15 хвилин.