fbpx

Міжнародний олімпійський комітет залишив у силі санкції проти росії та білорусі

Діліться інформацією з друзями:

Саміт Міжнародного олімпійського комітету ухвалив рішення не знімати санкції, накладені на російських та білоруських спортсменів через військову агресію проти України, повідомляє пресслужба МОК.

“Переважна більшість учасників погодилася з тим, що санкції проти російських і білоруських держав та урядів як винних у неприпустимому порушенні Олімпійського перемир’я та Олімпійської хартії мають залишатися в силі”, – йдеться у повідомленні.

Зберігається заборона на організацію, проведення та підтримку будь-яких міжнародних змагань у Росії та Білорусі, а також заборона на демонстрацію національних гімнів, прапорів та квітів російськими та білоруськими спортсменами.

На саміті також зроблено висновок, що солідарні зусилля всіх зацікавлених сторін олімпійського руху – під керівництвом МОК – для українських спортсменів та української олімпійської спільноти, як це було зроблено Президентом МОК під час його візиту до Києва для українських спортсменів та Президента України, продовжуватиме на повну силу, щоб мати сильну команду від НОК України на Олімпійських іграх у Парижі 2024 та на зимових Олімпійських іграх у Мілані Кортіна 2026.

Читайте такожМарокко першою серед країн Африки надасть Україні військову допомогу