fbpx

Британський солдат розповів, як його катували в російському полоні

Діліться інформацією з друзями:

Шон Піннер, британський солдат, який допомагає українським збройним силам, згадав, як його катували, коли він потрапив у російський полон на сході України. 

Про це він розповів Sky News у інтерв’ю.

За його словами, Сполучене Королівство має відправити на фронт винищувачі, і попередив, що мирні переговори також не повинні бути варіантом, оскільки Володимир Путін може розпочати їх у будь-який момент.

Шон Піннер – один із п’яти британських солдатів, яких минулого вересня звільнили з російського полону після обміну полоненими.

Чоловік із Бедфордширу служив у регулярних армійських підрозділах у Маріуполі до того, як потрапив у російський полон на сході України. В інтерв’ю солдат детально розповів про звірства, які його спіткали.

Він згадав, як його піддавали електрошоку під час його полону, про що він сказав: «Це було так, ніби мої м’язи виривали з мого тіла. Наступного дня у мене набрякли ноги, з вен текла кров».

За словами Шона Піннера, росіяни поводилися з ним настільки нещадно, що він не зміг підвестися після тортур. Полонений розповів, що один із росіян розпоров йому штани, щоб перевірити, чи немає у нього татуювання на правій нозі, а потім встромив туди ніж. 

“Мої ноги були в крові, все було в крові піді мною і навколо мене”, – згадує він.

Шон Піннер також розповів, як пережив момент перетину російською армією українського кордону на самому початку війни. Він сказав:

«Адреналін був високий. Ви не знаєте, що вас чекає. Ось тоді ти боїшся і дуже нервуєш». 

Він додав, що поруч з ним були солдати, які зовсім не боялися, вони хотіли за будь-яку ціну захистити свою країну від нападів і звірств росіян.

Піннер закликав Британію відправити в Україну винищувачі, про які просить Володимир Зеленський. «Їм постійно потрібна підтримка», – сказав військовий. Однак він визнав, що навчити людей користуватися винищувачами складно, особливо за короткий проміжок часу.

За підсумками Sky News , Піннер вважає, що Україна має простояти до кінця. Він заявив, що, знаючи нинішню ситуацію, не варто миритися з Володимиром Путіним.

Ви не повинні відступати. Здача не може бути варіантом. І ми підійшли до того, що ні миру немає. Якщо ми зараз дамо росіянам хоч трохи, вони повернуться через три-п’ять років і знову висунуть вимоги, хочуть більше територій для себе. Нагадаємо, таке було і в Криму – підсумував  Шон Піннер.