Як зробити домашню згущенку

Діліться корисною інформацією з друзями:

Мабуть, мало знайдеться людей, які не люблять згущене молоко. І хоч цей десерт не дуже корисний (зважаючи на велику кількість цукру), у ньому знайшлося місце вітамінам А1, В1, В2, В12, С, В3. І ще один позитивний момент, який вам потрібно знати про згущене молоко – його можна приготувати власноруч удома.

Домашня згущенка може замінити будь-які цукерки, печиво, зефір та інші солодощі. І ви точно знатимете, що в ньому немає хімічних домішок. Для її приготування можна використовувати як домашнє, так і магазинне молоко. Кінцевий продукт можна зберігати в холодильнику, воно не зацукриться.

Складники:

7 днів у ТелеграміСвіжі новини для тих, у кого мало часу

Новини які не потрапили на сайт ми розміщуємо в Телеграмі

молоко 2,5% – один літр;

цукор – 350 г (можете взяти менше);

масло вершкове – 60 г.

Приготування.

З’єднайте всі інгредієнти у широкій каструлі з товстим дном. Поставте її на вогонь. Доведіть масу до кипіння і, помішуючи, готуйте до загустіння.

Залежно від жирності молока, час приготування може відрізнятися.

Коли згущене молоко стане густим (як рідка сметана), зніміть каструлю з вогню, дайте охолонути. Якщо згущене молоко таки зацукрилося, додайте трохи молока і ще раз доведіть до кипіння. Так воно стане необхідної консистенції.