fbpx

Як правильно готувати гречку

Діліться інформацією з друзями:

Навіть звичайну кашу можна перетворити у щось особливе. Варто спробувати лише раз і по-іншому ви гречку більше ніколи не готуватимете.

Багато хто впевнений, що гречка – це нудно. Мовляв, чим ця каша може здивувати? Це ж начебто банальний гарнір, до якого обов’язково треба приготувати смачну підливу абощо. Однак, ні, все зовсім не так.

Лише кілька грамів «секретних» спецій перетворять гречку на справжній шедевр. Ця каша буде в рази смачнішою, якщо знати, що саме треба додати, запевняє Ukr.Media.

Як правильно варити гречку

Перед приготуванням каші потрібно добре її промити і вибрати з неї усе сміття та неочищені зерна. Процес промивання повторюють кілька разів. Тоді точно вдасться виловити все зайве. Адже хороші крупинки осядуть на дні, а сміття спливатиме на поверхню.

Гречку заливають холодною водою і варять у пропорції 1:2 (склянка гречки на 2 склянки води). Вибирайте для цього посуд із товстими стінками.

Сіль та інші спеції (які саме – див. далі) додаються на самому початку приготування.

Після закипання кашу потрібно варити на маленькому вогні ще 20-25 хв. Ви зрозумієте, що час її вимикати, коли википить уся вода. Якщо раптом каша вже приготувалася, а вода ще залишилась, прикрийте каструлю кришкою і дайте їй постояти кілька хвилин. Якщо сталося навпаки – води забракло – просто додайте ще трішки. І краще кип’яченої.

Які приправи «любить» гречка

Разом із сіллю під час варіння в гречку додають гострий перець чилі. Також урізноманітнити гарнір можна за допомогою куркуми, сушеного часнику або цибулі.

Однією з найкращих добавок до гречки є кмин. Насіння попередньо треба обсмажити в олії – так краще розкривається аромат, який чимось нагадує кріп. Можна використовувати кмин і подрібнений до стану порошку.

Значно покращить смак гречки й імбир. Однак краще додавати в крупу не сирий інгредієнт, а сушений та подрібнений.

Читайте також: Данілов розповів, чому українців не попередили про повномасштабну війну 2022