Що приготувати після застілля

Діліться корисною інформацією з друзями:

Добігають кінця Різдвяні свята.  Салати та закуски втомили людей. що приготувати після застілля, щоб використати заготовлені на свята продукти. 

Запіканка

Дуже часто на новорічний стіл готується маса салатів і вариться ціла батарея овочів. Частина з них забирається в холодильник «на потім». Для запіканки потрібно подрібнити будь-які зварені овочі, обсмажити їх на середньому вогні з додаванням улюблених приправ і викласти на змащене маслом деко. Для збільшення порції страви  можна додати залишки консервованого горошку або кукурудзи — загалом, все, що ще не заправлене майонезом, але вже немає бажання їсти..

Готову суміш слід залити будь-яким соусом до смаку, або змастити майонезом і відправити в духовку на 20 хвилин. Після закінчення цього часу, деко дістати, посипати запіканку тертим сиром і поставити в духовку ще на 10 хвилин. Ситне, смачне блюдо, яке можна подати на вечерю готове! Таку запіканку, до речі, можна приготувати навіть з решти олів’є, яка ще не заправлена майонезом.

Салат з фруктів

Фрукти — той продукт, який практично завжди залишається після застілля. Якщо  на стіл вони подавалися в нарізаному вигляді, то  вони швидко обвітрюються і втрачають привабливий вигляд. 

Для салату потрібні будь-які, фрукти, що залишилися після свята, а також натуральний йогурт або навіть кефір, змішаний з цукром. Уважно огляньте рештки нарізки: якщо фрукти занадто завітрені, варто зчистити верхній шар і тільки потім відправляти їх у салат. Також зверніть увагу на кількість солодких фруктів, можливо додавання цукру буде зайвим.

Всі нарізані кубики необхідно просто залити йогуртом або іншим соусом до смаку, перемішати і готово! Підійдуть яблука, груші, манго, банани, мандарини. Проте вживати подібне блюдо потрібно відразу ж, тому як третє життя фруктам дати вже не вийде.

Пиріг

З решти фруктової нарізки можна також приготувати смачний солодкий пиріг до чаю. Якщо є, можна додати заморожені або свіжі ягоди, але і без них виріб вийде незвичайно смачним.

Приготування

Для пирога потрібні склянка кефіру, склянка борошна, залишки фруктів, склянка манної крупи, ванілін, олія і розпушувач тіста. Всі інгредієнти необхідно ретельно перемішати і залишити тісто на 30 хвилин. У цей час слід розігріти духовку і застелити деко папером для випічки.

Готову суміш слід вилити на деко і відправити в духовку на 30-40 хвилин. Якщо для пирога використовувалися яблука, можна додати корицю, гвоздику і ванілін. Крім того, тісто можна розділити на порції і залити у формочки для кексів, ви отримаєте порціонну фруктову випічку до чаю.

Піца

Найпростіший метод врятувати сирну і м’ясну нарізку – піца. Відмінний варіант для ситної вечері, тим більше, що підійдуть буквально будь-які інгредієнти. З ковбасної нарізки і копченостей можна зробити м’ясну піцу, якщо є консервовані морепродукти — буде окремий виріб для тих, хто їх полюбляє.

Для приготування піци потрібно зробити тісто, або заздалегідь придбати його в магазині. Всі підходящі для страви компоненти необхідно рівномірно викласти на рівну розкачану, змащену томатною пастою основу і випікати при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин.

Тушкована капуста

 Тушкована капуста з додаванням залишків ковбаси або м’ясної нарізки також підійде для ситної вечері. У страву можна також додати залишки підсохлого хліба, так тушкована капуста вийде оригінальною. Для приготування знадобиться невеликий качан капусти, залишки м’ясної нарізки, вершкове масло, цибуля і томатна паста за смаком. Цибулю і ковбасу необхідно обсмажити протягом 2-3 хвилин на розігрітому вершковому маслі, далі все робиться за звичайним рецептом тушкованої капусти.

При бажанні можна приготувати запіканку з цих компонентів. Для цього слід подрібнити шматочки хліба з маслом та ковбасної нарізкою, протушити капусту й викласти її у форму для запікання. Після цього додати до основного інгредієнта подрібнене м’ясо і відправити всю суміш в духовку на 15 хвилин.

Тости

Для сніданку підійдуть французькі тости з фруктами. Для приготування потрібні залишки білого хліба або булочки, консервовані ананаси, яблука або банан, вершки і 2 яйця.Фрукти необхідно дрібно порізати і обсмажити на вершковому маслі з додаванням невеликої кількості цукру і кориці до повного розчинення приправ. В окремій ємності збити яйця і додати до них вершки — в цій суміші необхідно замочити шматочки хліба.Обсмажені фрукти прибрати зі сковороди і посмажити в залишках рідини вимочені булочки з обох боків до золотистого кольору. На готові тости викласти фрукти в довільному порядку, прикрасити за бажанням свіжими ягодами і посипати цукровою пудрою. 

Вегетаріанська солянка.

В якості гарячої першої страви на обід можна подати вегетаріанську солянку. Ніяких інгредієнтів докуповувати не доведеться після застілля. Для приготування солянки потрібні оливки або маслини, солоні огірки, картопля, морква і спеції за смаком. У каструлі з товстими стінками слід обсмажити моркву, додати до неї томатну пасту і приправи. Після додати відварені овочі, що залишилися від приготування салатів, обсмажити їх і залити окропом.

В кінці приготування додати дрібно нарізані солоні огірки, оливки або маслини і видавити трохи лимонного соку. У фіналі вийде відмінне, досить легке блюдо, що особливого важливо після бурхливого застілля напередодні.