Що приготувати після застілля

Підпишіться на 7dniv.rv.ua у Google News! Тільки актуальні новини!

Добігають кінця Різдвяні свята.  Салати та закуски втомили людей. що приготувати після застілля, щоб використати заготовлені на свята продукти. 

Запіканка

Дуже часто на новорічний стіл готується маса салатів і вариться ціла батарея овочів. Частина з них забирається в холодильник «на потім». Для запіканки потрібно подрібнити будь-які зварені овочі, обсмажити їх на середньому вогні з додаванням улюблених приправ і викласти на змащене маслом деко. Для збільшення порції страви  можна додати залишки консервованого горошку або кукурудзи — загалом, все, що ще не заправлене майонезом, але вже немає бажання їсти..

Готову суміш слід залити будь-яким соусом до смаку, або змастити майонезом і відправити в духовку на 20 хвилин. Після закінчення цього часу, деко дістати, посипати запіканку тертим сиром і поставити в духовку ще на 10 хвилин. Ситне, смачне блюдо, яке можна подати на вечерю готове! Таку запіканку, до речі, можна приготувати навіть з решти олів’є, яка ще не заправлена майонезом.

Салат з фруктів

Фрукти — той продукт, який практично завжди залишається після застілля. Якщо  на стіл вони подавалися в нарізаному вигляді, то  вони швидко обвітрюються і втрачають привабливий вигляд. 

Для салату потрібні будь-які, фрукти, що залишилися після свята, а також натуральний йогурт або навіть кефір, змішаний з цукром. Уважно огляньте рештки нарізки: якщо фрукти занадто завітрені, варто зчистити верхній шар і тільки потім відправляти їх у салат. Також зверніть увагу на кількість солодких фруктів, можливо додавання цукру буде зайвим.

Всі нарізані кубики необхідно просто залити йогуртом або іншим соусом до смаку, перемішати і готово! Підійдуть яблука, груші, манго, банани, мандарини. Проте вживати подібне блюдо потрібно відразу ж, тому як третє життя фруктам дати вже не вийде.

Пиріг

З решти фруктової нарізки можна також приготувати смачний солодкий пиріг до чаю. Якщо є, можна додати заморожені або свіжі ягоди, але і без них виріб вийде незвичайно смачним.

Приготування

Для пирога потрібні склянка кефіру, склянка борошна, залишки фруктів, склянка манної крупи, ванілін, олія і розпушувач тіста. Всі інгредієнти необхідно ретельно перемішати і залишити тісто на 30 хвилин. У цей час слід розігріти духовку і застелити деко папером для випічки.

Готову суміш слід вилити на деко і відправити в духовку на 30-40 хвилин. Якщо для пирога використовувалися яблука, можна додати корицю, гвоздику і ванілін. Крім того, тісто можна розділити на порції і залити у формочки для кексів, ви отримаєте порціонну фруктову випічку до чаю.

Піца

Найпростіший метод врятувати сирну і м’ясну нарізку – піца. Відмінний варіант для ситної вечері, тим більше, що підійдуть буквально будь-які інгредієнти. З ковбасної нарізки і копченостей можна зробити м’ясну піцу, якщо є консервовані морепродукти — буде окремий виріб для тих, хто їх полюбляє.

Для приготування піци потрібно зробити тісто, або заздалегідь придбати його в магазині. Всі підходящі для страви компоненти необхідно рівномірно викласти на рівну розкачану, змащену томатною пастою основу і випікати при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин.

Тушкована капуста

 Тушкована капуста з додаванням залишків ковбаси або м’ясної нарізки також підійде для ситної вечері. У страву можна також додати залишки підсохлого хліба, так тушкована капуста вийде оригінальною. Для приготування знадобиться невеликий качан капусти, залишки м’ясної нарізки, вершкове масло, цибуля і томатна паста за смаком. Цибулю і ковбасу необхідно обсмажити протягом 2-3 хвилин на розігрітому вершковому маслі, далі все робиться за звичайним рецептом тушкованої капусти.

При бажанні можна приготувати запіканку з цих компонентів. Для цього слід подрібнити шматочки хліба з маслом та ковбасної нарізкою, протушити капусту й викласти її у форму для запікання. Після цього додати до основного інгредієнта подрібнене м’ясо і відправити всю суміш в духовку на 15 хвилин.

Тости

Для сніданку підійдуть французькі тости з фруктами. Для приготування потрібні залишки білого хліба або булочки, консервовані ананаси, яблука або банан, вершки і 2 яйця.Фрукти необхідно дрібно порізати і обсмажити на вершковому маслі з додаванням невеликої кількості цукру і кориці до повного розчинення приправ. В окремій ємності збити яйця і додати до них вершки — в цій суміші необхідно замочити шматочки хліба.Обсмажені фрукти прибрати зі сковороди і посмажити в залишках рідини вимочені булочки з обох боків до золотистого кольору. На готові тости викласти фрукти в довільному порядку, прикрасити за бажанням свіжими ягодами і посипати цукровою пудрою. 

Вегетаріанська солянка.

В якості гарячої першої страви на обід можна подати вегетаріанську солянку. Ніяких інгредієнтів докуповувати не доведеться після застілля. Для приготування солянки потрібні оливки або маслини, солоні огірки, картопля, морква і спеції за смаком. У каструлі з товстими стінками слід обсмажити моркву, додати до неї томатну пасту і приправи. Після додати відварені овочі, що залишилися від приготування салатів, обсмажити їх і залити окропом.

В кінці приготування додати дрібно нарізані солоні огірки, оливки або маслини і видавити трохи лимонного соку. У фіналі вийде відмінне, досить легке блюдо, що особливого важливо після бурхливого застілля напередодні.

Діліться корисною інформацією з друзями: