fbpx

Ідеально для холодного недільного вечора: готуємо безалкогольний глінтвейн

Діліться інформацією з друзями:

Холодна погода за вікном надихає на затишні домашні посиденьки. Традиційним напоєм зігріваючим напоєм для зимових вечорів вважається глінтвейн. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував варіант безалкогольного глінтвейну.

Це простий рецепт на основі соку з червоного винограду. Можна також використовувати і фруктово-ягідний сік на основі червоного винограду. Цей напій у охолодженому вигляді підійде і для літніх вечорів, як альтернатива звичайному лимонаду.

Інгредієнти:

  • 1 літр соку з червоного винограду
  • Половинка апельсину
  • 2 палички кориці
  • 5 шт. гвоздики
  • 2 шт. лаврового листя
  • 2 гілочки Чебрецю
  • 2 ст. л. цукру

Приготування:

  • Апельсин (½ шт.) помийте і поріжте кружечками. Половину з них ми використовуємо для приготування глінтвейну.
  • У невелику каструлю вилийте сік (1 л) і додайте всі спеції: 2 палички кориці, 5 шт. гвоздики, 2 лаврових листки і 2 гілочки чебрецю. Потім додайте цукор і половину апельсинових кілець. Поставте на маленький вогонь і прогрівайте упродовж 10 хвилин. Слідкуйте, щоб ваш глінтвейн не закипів.
  • Подавати цей напій можна як в гарячому, так і в холодному вигляді. При подачі додайте в кожну склянку по кружечку апельсина.

Смакуйте на здоров’я і зігрівайте ваші вечори теплим спілкуванням у колі близьких.

Це вам теж може сподобатися: