Холодна погода за вікном надихає на затишні домашні посиденьки. Традиційним напоєм зігріваючим напоєм для зимових вечорів вважається глінтвейн. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував варіант безалкогольного глінтвейну.
Це простий рецепт на основі соку з червоного винограду. Можна також використовувати і фруктово-ягідний сік на основі червоного винограду. Цей напій у охолодженому вигляді підійде і для літніх вечорів, як альтернатива звичайному лимонаду.
Інгредієнти:
- 1 літр соку з червоного винограду
- Половинка апельсину
- 2 палички кориці
- 5 шт. гвоздики
- 2 шт. лаврового листя
- 2 гілочки Чебрецю
- 2 ст. л. цукру
Приготування:
- Апельсин (½ шт.) помийте і поріжте кружечками. Половину з них ми використовуємо для приготування глінтвейну.
- У невелику каструлю вилийте сік (1 л) і додайте всі спеції: 2 палички кориці, 5 шт. гвоздики, 2 лаврових листки і 2 гілочки чебрецю. Потім додайте цукор і половину апельсинових кілець. Поставте на маленький вогонь і прогрівайте упродовж 10 хвилин. Слідкуйте, щоб ваш глінтвейн не закипів.
- Подавати цей напій можна як в гарячому, так і в холодному вигляді. При подачі додайте в кожну склянку по кружечку апельсина.
Смакуйте на здоров’я і зігрівайте ваші вечори теплим спілкуванням у колі близьких.
Це вам теж може сподобатися:
- Вівсяне печиво від відомого шефа
- Через проблеми із світлом відомий кухар запропонував киянам та львів”янам відвідати його заклади.