fbpx
Секрет смачних пельменів: що варто додати під час варіння

Досвідчені кухарі пояснили, чому не варто кидати пельмені в окріп

Діліться інформацією з друзями:

Практично всі ми готуємо пельмені неправильно. Як виявилося, кидати заморожені напівфабрикати у киплячу воду не можна. Адже це погано позначається на вигляді і смаку страви.

Як зазвичай більшість людей готує пельмені? Кип’ятять воду, дістають з морозилки пельмені й просто закидають їх у окріп. Але цей варіант приготування не є правильним.

Адже в такому випадку висока ймовірність, що ваш обід просто розлізеться по всій каструлі. Все пояснюється банально – різниця температур. При зануренні в киплячу воду заморожені пельмені починають швидко розширюватися, а в результаті лопаються та розвалюються.

Як правильно варити пельмені

Щоб уникнути такого сценарію, слід кидати пельмені не в окріп, а просто в гарячу воду. Таким чином напівфабрикати зможуть триматися купи і страва виглядатиме набагато апетитніше після приготування.

У випадку, якщо ви закинули пельмені у кип’яток, просто долий трохи прохолодної води. Завдяки цьому вдасться стабілізувати температуру і зберегти форму й структуру пельменів.

Також варто прислухатися й до наступної поради, завдяки якій пельмені вийдуть набагато смачнішими. Перед тим, як почати готувати пельмені, замочіть їх у прохолодні воді на декілька хвилин. Тісто вбере трохи води й при варінні пельмені вже точно не розлізуться.

читайте також: