fbpx
6 рослин на ділянці, які відлякують комарів

Сезон комарів: 6 рослин на ділянці, які відлякують цих надокучливих комах

Діліться інформацією з друзями:

Відлякати комарів із дачної чи садової ділянки допоможуть деякі рослини. Вони мають сильний аромат, що віднаджує комах, але при цьому він залишається приємним для людини.

Які рослини найкраще посадити, аби віднадити комарів, розповідаємо у матеріалі нижче.

Перцева м’ята

6 рослин на ділянці, які відлякують комарів перцева мятаЦя рослина має аромат, який здатний відлякати комарів із садової чи прибудинкової ділянки. Але це не єдина перевага м’яти, її листя можна зібрати для запашного чаю або для виготовлення настоянки.

Розсаду перцевої м’яти найкраще висаджувати у відкритий ґрунт в другій половині травня.

Базилік

6 рослин на ділянці, які відлякують комарів базилікСильний запах базиліку є чудовим захистом від комарів. А його листя може зняти свербіж, що з’являється після їхніх укусів. Достатньо злегка розтерти зелень у долоні і прикласти до ураженого місця.

У відкритий ґрунт базилік висаджують на початку травня. Він так само як і м’ята, крім функції захисту від комах, стане смачним доповненням до страв.

Розмарин

6 рослин на ділянці, які відлякують комарів розмаринЦя пряна рослина має сильний аромат, який дуже не люблять комарі, тому вони будуть її максимально уникати. Найбільше запаху листя виділяє, якщо його розтерти.

У відкритий ґрунт цю рослину можна висаджувати з середини і до кінця травня.

Лаванда

6 рослин на ділянці, які відлякують комарів перцева мятаЦе одна із квіток, яку найбільше не люблять комарі. Лаванда не лише їх відлякає, а й потішить садівників своїм виглядом і запахом. А після цвітіння її можна засушити й використовувати, як засіб для захисту від молі у шафі.

Кущі лаванди можна висаджувати у відкритий ґрунт з травня по жовтень.

Меліса

6 рослин на ділянці, які відлякують комарів мелісаЦя рослина не тільки позбавить вашу ділянку від комарів, а й може стати чудовою основою для трав’яного чаю. Адже листя меліси володіють заспокійливими властивостями.

У відкритий ґрунт мелісу можна сіяти наприкінці травня, вона досить проста у вирощуванні.

Лимонна трава

6 рослин на ділянці, які відлякують комарів лимонна траваЛимонну траву або лемонграс легко виростити як у садку, так і на підвіконні. Її олію навіть додають у засоби для відлякування комарів.

Найкраще розсаду висаджувати у відкритий ґрунт в кінці травня чи на початку червня.

Читайте також: Якщо дитину покусали комарі