Коли хочеться чогось смачненького, ми зазвичай з дітьми готуємо здобні дріжджові рогалики з вишнею. Хоча начинка може бути будь-яка, головне правило, щоб не була рідкою.
Підійде свіже яблуко, банан, вишня або мак. Я вже кілька років роблю рогалики саме за цим рецептом, вони пухкенькі і дуже ніжні, а головне – легко готуються, і швидко їдяться.
Готові? Вперед!
Інгредієнти:
- дріжджі свіжі – 50 г.
- цукор – 70 г.
- молоко – 0,5 л
- яйця курячі – 1-2 шт.
- цукор ванільний – 10 г.
- маргарин – 250 г.
- борошно – 1 склянка
- сода харчова – 1 ч.ложка
Приготування:
Отже: 50 г дріжджів змішуємо із 4 ст. л цукру і 0,5 л теплого молока, ретельно розмішуємо і ставимо в тепле місце, щоб підійшло.
Це не займе багато часу – 5-7 хв.
Далі 1-2 яйця змішуємо із 10 г. ванільного цукру і 250 г. маргарину або масла.
Окремо змішуємо 1 склянку борошна + 1 ч.л. соди. і поступово замішуємо тісто, додаючи борошна стільки, щоб вийшло м’яке, еластичне тісто, яке не липне до рук. Ставимо на хвилин 30-40, щоб підійшло тісто.
Далі ділимо тісто на кілька частин, в мене вийшло таких 5. Розкачуємо кожну частину товщиною 0,5 см, розрізаємо трикутничками: див. фото.
Викладаємо чайною ложечкою начинку, у мене вишні:
І скручуємо в рогалик. Див. фото
Викладаємо готові рогалики на деко, яке вкриваємо пергаментом, або ж просто змащуємо олією і викладаємо. Змазуємо яйцем і випікаємо при температурі 170 градусів. 15 хвилин. Смачні, ароматні рогалики у вас на столі! див. фото
Смачного!
Наступного разу ми приготуємо плов з м’ясом та курагою у глиняному червоному горщику в духовці.
Бувайте!
Читайте також: Тісто для солодких вареників за рецептом свекрухи