Рогалики на дріжджах

Дріжджові рогалики з вишнею, перевірений рецепт

Коли хочеться чогось смачненького, ми зазвичай з дітьми готуємо здобні дріжджові рогалики з вишнею. Хоча начинка може бути будь-яка, головне правило, щоб не була рідкою. Підійде свіже яблуко, банан, вишня або мак. Я вже кілька років роблю рогалики саме за цим рецептом, вони пухкенькі і дуже ніжні, а головне – легко готуються, і швидко їдяться. Готові?

Вперед!

Інгредієнти:

дріжджі свіжі 50 г.
цукор 70 г.
молоко 0,5 л
яйця курячі 1-2 шт.
цукор ванільний 10 г.
маргарин 250 г.
борошно 1 склянка
сода харчова 1 ч.ложка

Приготування:

Отже: 50 г дріжджів змішуємо із 4 ст. л цукру  і  0,5 л теплого молока, ретельно розмішуємо і ставимо в тепле місце, щоб підійшло.

Це не займе багато часу – 5-7 хв.

Далі 1-2 яйця змішуємо із  10 г. ванільного цукру  і 250 г. маргарину або масла.

 

Окремо змішуємо 1 склянку борошна + 1 ч.л. соди.  і поступово замішуємо тісто, додаючи борошна стільки, щоб вийшло м’яке, еластичне тісто, яке не липне до рук. Ставимо на хвилин 30-40, щоб підійшло тісто.
Далі ділимо тісто на кілька частин, в мене вийшло таких 5. Розкачуємо кожну частину товщиною  0,5 см, розрізаємо трикутничками: див. фото.

Викладаємо чайною ложечкою начинку, у мене вишні:

І скручуємо в рогалик. Див. фото

Викладаємо готові рогалики на деко, яке вкриваємо пергаментом, або ж просто змащуємо олією і викладаємо. Змазуємо яйцем і випікаємо при температурі 170 градусів. 15 хвилин. Смачні, ароматні рогалики у вас на столі! див. фото

 

Смачного!

Наступного разу ми приготуємо плов з м’ясом та курагою у глиняному червоному горщику в духовці.

Бувайте!

Діліться корисною інформацією з друзями: