Навесні природа відроджується, а от люди відчувають занепад сил. Організму потрібен час, щоб відновитися після зимового виснаження. І саме в цей період починають нагадувати про себе багато хронічних хвороб.
Щоб не дати розвинутися загостренню захворювання і залишатися здоровим, в цей період треба поставитися до свого здоров’я з особливою увагою. Зокрема, це стосується людей, які мають такі захворювання:
- – серцево-судинної системи;
- – шлунково-кишкового тракту;
- – ендокринної системи;
- – імунної системи;
- – органів дихання;
- – розлади психіки.
У цей період лікарі радять дотримуватися правильного харчування (віддавати перевагу свіжим овочам і фруктам) і більше рухатися.
Рекомендують вживати близько 500 грамів свіжих овочів щодня. Навесні корисними є салати з капусти та коренеплодів – моркви, буряка і селери. Також не слід забувати про свіжу зелень – петрушку, кріп.
Довше бувати на свіжому повітрі. Для підтримки гарної фізичної форми проходьте до 10 тисяч кроків на день.
Розвантажувати свою нервову систему. Більше відпочивайте, переглядайте позитивні фільми, читайте книжки.
Одягатися відповідно до погодних умов (щоб не перегріватися і не переохолоджуватися).
Світлана КОМІСАРЕНКО
Читайте також: У Рівному відбудеться “День здоров’я”. Можна отримати щеплення та консультації
- Як правильно варити картоплю, щоб вона була максимально смачною та корисноюБільшість із нас кидає очищену картоплю в холодну воду і ставить на вогонь. Це найпоширеніший спосіб… і водночас той, який забирає найбільше смаку та вітамінів. Олег АнтонюкРедактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює з оперативною інформацією, готує новини…

контент-менеджерка та журналістка редакції «Сім днів». Працює з соціальними темами, історіями громад, матеріалами про дітей і молодь, а також готує публікації для проєкту «Вулиці Героїв».
Від 2016 року працює контент-менеджеркою соціальних мереж редакції. Має досвід роботи рекламним менеджером у газетах «Вісті Рівненщини» та «Панорама». Долучається до підготовки новин, авторських матеріалів і контенту для онлайн-платформ.

