Можна зробити вінігрет смачнішим, ніж він є? Дивне запитання, чи не так?
Не будучи фанатом кулінарії, була подивована тим, що вінігрет – страва французької кухні. А називається він так тому, що заправляється соусом під назвою vinaigrette. Він являє собою суміш білого оцту з оливковою олією. У цьому салаті соус, зважаючи на вишукану французьку кухню, відіграє ключову роль. Адже відповідає за гаму смакових відчуттів.
Салати, як правило, заправляють олією, сметаною, майонезом чи лимонним соком. Якщо рецепт вінегрету включає гриби та квасолю, то олію рекомендується замінити на майонез.
То яка ж вона, ідеальна заправка для вінегрету? Шеф-кухарі не рекомендують використовувати майонез. Овочеву суміш краще залити лимонним соком. Якщо ж немає бажання вживати кисло-олійну суміш, то заправляйте лише олією. Але до неї краще додати подрібнений часник. Також спеціалісти-кухарі радять спробувати засмачити вінегрет гірчицею. Найкраще підійде французька чи діжонська. Крім того, в такий салат можна покласти горошок чи квасолю, мариновані чи солоні огірки та навіть квашену капусту, що у нас, в Україні, додумалися додавати давним-давно.
Цікавилася Галина ГРИЦЮК

контент-менеджерка та журналістка редакції «Сім днів». Працює з соціальними темами, історіями громад, матеріалами про дітей і молодь, а також готує публікації для проєкту «Вулиці Героїв».
Від 2016 року працює контент-менеджеркою соціальних мереж редакції. Має досвід роботи рекламним менеджером у газетах «Вісті Рівненщини» та «Панорама». Долучається до підготовки новин, авторських матеріалів і контенту для онлайн-платформ.
