Печінковий паштет для великого числа людей

Діліться корисною інформацією з друзями:

Щоб приготувати смачний паштет, варто купити свіжу (без жовтуватого відтінку) курячу печінку. Цей продукт можна придбати в будь-якому продуктовому магазині. А готової страви вистачить, щоб пригостити велике число людей.

Жовтуватий колір свідчитиме про те, що продукт переморозили. Тож смак страви погіршиться. Огляньте і на предмет відсутності зелених плям, що є вірною ознакою того, що був пошкоджений жовчний міхур. Паштет через це гірчитиме.

7 днів у ТелеграміСвіжі новини для тих, у кого мало часу

Новини які не потрапили на сайт ми розміщуємо в Телеграмі

Смачні ласощі приготувати нескладно. Гарно промийте печінку. Вимочувати її не варто. Видаліть, якщо вона є, сполучну тканину.

Класичний рецепт потребує такого набору інгредієнтів:

  • 500 г курячої печінки;
  • 3 склянки молока;
  • 1-2 цибулини;
  • морквина;
  • 50-70 г вершкового масла;
  • 3-5 ст. л. олії;
  • сіль;
  • чорний мелений перець.

Печінку потушкуйте в молоці до готовності, пропустіть через м’ясорубку. Ріпчасту цибулю очистіть і подрібніть. Моркву натріть на крупній тертці. Спасеруйте нарізані моркву і цибулю на олії, пропустіть через м’ясорубку і змішайте з курячою печінкою, ретельно перемішайте і пропустіть ще раз через м’ясорубку разом з вершковим маслом. Можна скористатися потужним блендером. Помістіть готовий паштет у прохолодне місце.

Зберігати паштет з курячої печінки не рекомендується більше як три доби. Якщо ви бажаєте продовжити термін придатності, радимо тримати його в морозильній камері. Та не думаю, що доведеться скористатися останньою порадою.

Галина ГАЙДАЙ