Щоб приготувати смачний паштет, варто купити свіжу (без жовтуватого відтінку) курячу печінку. Цей продукт можна придбати в будь-якому продуктовому магазині. А готової страви вистачить, щоб пригостити велике число людей.
Жовтуватий колір свідчитиме про те, що продукт переморозили. Тож смак страви погіршиться. Огляньте і на предмет відсутності зелених плям, що є вірною ознакою того, що був пошкоджений жовчний міхур. Паштет через це гірчитиме.
Смачні ласощі приготувати нескладно. Гарно промийте печінку. Вимочувати її не варто. Видаліть, якщо вона є, сполучну тканину.
Класичний рецепт потребує такого набору інгредієнтів:
- 500 г курячої печінки;
- 3 склянки молока;
- 1-2 цибулини;
- морквина;
- 50-70 г вершкового масла;
- 3-5 ст. л. олії;
- сіль;
- чорний мелений перець.
Печінку потушкуйте в молоці до готовності, пропустіть через м’ясорубку. Ріпчасту цибулю очистіть і подрібніть. Моркву натріть на крупній тертці. Спасеруйте нарізані моркву і цибулю на олії, пропустіть через м’ясорубку і змішайте з курячою печінкою, ретельно перемішайте і пропустіть ще раз через м’ясорубку разом з вершковим маслом. Можна скористатися потужним блендером. Помістіть готовий паштет у прохолодне місце.
Зберігати паштет з курячої печінки не рекомендується більше як три доби. Якщо ви бажаєте продовжити термін придатності, радимо тримати його в морозильній камері. Та не думаю, що доведеться скористатися останньою порадою.
Галина ГАЙДАЙ

контент-менеджерка та журналістка редакції «Сім днів». Працює з соціальними темами, історіями громад, матеріалами про дітей і молодь, а також готує публікації для проєкту «Вулиці Героїв».
Від 2016 року працює контент-менеджеркою соціальних мереж редакції. Має досвід роботи рекламним менеджером у газетах «Вісті Рівненщини» та «Панорама». Долучається до підготовки новин, авторських матеріалів і контенту для онлайн-платформ.
