Сирок глазурований шоколадом дуже просто приготувати в домашніх умовах.
Для цього потрібно мінімум продуктів і трошки терпіння.
Головна умова- продукти мають бути якісні. Шоколад чорний з високим вмістом какао. Сир 5 або 9 відсотків жирності.
Потрібно взяти плитку шоколаду і розтопити її на паровій бані. Потім силіконові форми для кексів обмазати цим шоколадом два рази і відправити у холодильник. Якщо це зробити один раз, то глазурь буде тонка, не витримає навантаження начинки і зламається.
Сир (200 грамм) перемішуємо із білим йогуртом (50 грамм) і додаємо мед або банан для підсоложування. Краще перемішати блендером, тоді масса буде однорідна.
Достаємо застигшу глазурь із формочок, наповнюємо її сирковою масою і знову відправляємо у холодильник.
Через годинку смачний і корисний десерт готовий. Його смакуватимуть і дорослі, і діти.
Також можна додати в середину будь-які фрукти (свіжі або заморожені).