fbpx

Надсучасний реабілітаційний центр для військових розпочав роботу в Рівному

Діліться інформацією з друзями:

 Унікальна реабілітаційна система “Walkbot” із Південної Кореї, яка придбана за кошти міського бюджету, уже функціонує на базі реабілітаційного центру Рівненської міської лікарні №2.

Як повідомили з пресслужби, такий прилад повертатиме до повноцінного життя військових після отриманих травм на війні, пацієнтів після інсультів, людей із захворюваннями нервової та опорно-рухової систем. Рівне стало першим містом в Україні, яке придбало таке надсучасне обладнання.

За словами секретаря Рівнеради Віктора Шакирзяна в період повномасштабного вторгнення потреба в такому обладнанні зросла. Тому воно дасть можливість пройти реабілітацію більшій кількості військових та лікувати їх найбільш ефективно. Шакирзян розповів, що головна мета, це створити центр, який матиме найкращі можливості для реабілітації та лікування військових. Фахівці з фізичної реабілітації працюватимуть пліч-о-пліч з психологами та психотерапевтами.

–  Сьогодні одне з основних завдань влади та лікарів – дати пацієнту усе необхідне, аби він міг повернутися до повноцінного життя і бути в ньому максимально самостійним. Поважаємо та шануємо українських військових, тому зробимо усе можливе аби віддячити їм за захист нашої держави, забезпечимо усі необхідні умови для їхнього лікування, – зазначив Віктор Шакирзян.

У реабілітаційному центрі, створеному на базі Рівненської міської лікарні №2, зможуть відновлювати стан свого здоров’я українські військовослужбовці, які внаслідок війни отримали тяжкі травми, а також пацієнти після інсультів, люди із захворюваннями нервової та опорно-рухової систем. Сьогодні представники влади спільно з медиками обговорили напрацювання розвитку цього реабілітаційного центру.

“Для будь якого центру основою є реаблітаційні зали, які потребують розміщення реабілітаційного обладнання. Це шведські стінки, столи та інші речі. І для того, щоб забезпечити пацієнтам, усі необхідні умови – нам треба збільшити площу реабілітаційних залів. Це дасть можливість надати допомогу більшій кількості пацієнтів. Зокрема, допомогу наші медики надаватимуть у різних напрямках, як для покращення фізичного стану, так і психологічного. Тому, докладатимемо максимум зусиль, аби допомогти кожному пацієнту, кожному військовому, який звертається до нас у медзаклад”, – розповідає головний лікар Рівненської міської лікарні №2 Олександр Шегера.

До слова, представники влади переконують, медзаклад повністю переформатують під потреби військових та започаткують процес активної роботи над розвитком цього центру.

Читайте також: Куди звертатись, якщо військовий зник безвісти або потрапив у полон