Магній варто споживати в натуральному вигляді. В яких продуктах його багато.
Магній – це один із найзамінніших елементів, який необхідний для нормального функціонування людини. Також він здатний налагодити сон та покращити нервову систему. Поповнити запас магнію можна лише за допомогою їжі. Лікарка розповіла, у яких продуктах багато магнію.
Продукти, багаті на магній:
Авокадо – у 100 г цьому поживному фрукті міститься 29 мг магнію.
Темний шоколад – у 100 г цього продукту знаходиться 152 мг магнію. Найкраще вибирати шоколад, який містить не менше 80% какао.
Рослини сімейства бобових насичені корисними речовинами, зокрема, магнієм. У 100 г нуту — 79 мг магнію, у чорній квасолі — 70 мг, у сочевиці — 35 мг, у гороху — 30. Також бобові багаті на клітковину і мають низький глікемічний індекс.
У багатьох насіннях рослин міститься велика кількість магнію. Наприклад, у кунжуті знаходиться 350-400 мг, у сирому гарбузовому насінні – 535 мг, а в насінні соняшника та гороху 125-129 мг на 100 гр.
Тофу – у 100 г сиру з соєвого молока міститься 53 мг.
Майже у всіх горіхах є магній. Лідирують у цьому списку кешью (292 мг на 100 г), мигдаль (286 мг на 100 г) і кедровий горіх (251 мг). Більшість горіхів також визнані хорошим джерелом клітковини та мононенасичених жирів.
Риба одна із головних джерел магнію. Наприклад, у мінтаї знаходиться – 86 мг, сибасі – 53 мг, а у скумбрії – 97 мг.
- Мешканці Рівненщини зможуть зручно подорожувати в Карпати новим потягомУкрзалізниця запустить новий маршрут, яким буде зручно дістатися з Волині, через Рівне і до Карпат. Потяг «Ковель-Рахів» вперше рушить 15 грудня.