Магній варто споживати в натуральному вигляді. В яких продуктах його багато.
Магній – це один із найзамінніших елементів, який необхідний для нормального функціонування людини. Також він здатний налагодити сон та покращити нервову систему. Поповнити запас магнію можна лише за допомогою їжі. Лікарка розповіла, у яких продуктах багато магнію.
Продукти, багаті на магній:
Авокадо – у 100 г цьому поживному фрукті міститься 29 мг магнію.
Темний шоколад – у 100 г цього продукту знаходиться 152 мг магнію. Найкраще вибирати шоколад, який містить не менше 80% какао.
Рослини сімейства бобових насичені корисними речовинами, зокрема, магнієм. У 100 г нуту — 79 мг магнію, у чорній квасолі — 70 мг, у сочевиці — 35 мг, у гороху — 30. Також бобові багаті на клітковину і мають низький глікемічний індекс.
У багатьох насіннях рослин міститься велика кількість магнію. Наприклад, у кунжуті знаходиться 350-400 мг, у сирому гарбузовому насінні – 535 мг, а в насінні соняшника та гороху 125-129 мг на 100 гр.
Тофу – у 100 г сиру з соєвого молока міститься 53 мг.
Майже у всіх горіхах є магній. Лідирують у цьому списку кешью (292 мг на 100 г), мигдаль (286 мг на 100 г) і кедровий горіх (251 мг). Більшість горіхів також визнані хорошим джерелом клітковини та мононенасичених жирів.
Риба одна із головних джерел магнію. Наприклад, у мінтаї знаходиться – 86 мг, сибасі – 53 мг, а у скумбрії – 97 мг.
- Відтепер протезувати зуби ветеранам будуть в Рівненській обласній стоматполіклініціНСЗУ уклала контракт із Рівненською обласною стоматполіклінікою на безкоштовне протезування зубів для ветеранів. Послуги будуть доступні учасникам бойових дій, деяким категоріям військовослужбовців та людям, які через війну отримали інвалідність.