fbpx

Кардіолог з Рівного стажувалася в Краківському госпіталі

Діліться інформацією з друзями:

Лікар відділення інтервенційної радіології та реперфузійної терапії Рівненської центральної міської лікарні Ілона Бондарук нещодавно пройшла стажування на базі Клініки хірургії серця та судин Ягеллонського університету.

Про свої враження, надбаний досвід і можливості в сучасній ехокардіографії вона розповіла на своїй сторінці в соцмережах.

– Швидко промайнули три тижні стажування в Краківському спеціалізованому госпіталі Яна Павла ІІ на базі Клініки хірургії серця та судин Ягеллонського університету, – ділиться Ілона Бондарук. – Цей час був дуже цінним у професійному плані. Завдяки перебуванню там я познайомилася з дуже хорошими людьми – професіоналами своєї справи.

Координатором Ілони Бондарук під час стажування у Польщі була Ядвіга Заяц, яка допомагала рівненській лікарці у всьому. А от професор Анджей Гацковскі (рrof. Andrzej Gackowski) показав Ілоні Бондарук, які є можливості в сучасній ехокардіографії та наскільки цей метод діагностики є важливим і цікавим.

– Перебуваючи у Клініці хірургії серця та судин Ягеллонського університету, я мала можливість спостерігати за роботою і брати участь у дослідженнях разом зі справжніми професіоналами своєї справи, – каже Ілона Бондарук. – Трансторакальна ехокардіоскопія, трансезофагеальна ехокардіоскопія, стрес-ехо – це основні методики, яких я навчалася.

Безцінного практичного досвіду лікарка Рівненської центральної міської лікарні надбала під час чергування у відділенні інтервенційної кардіології та спостерігаючи за операціями TAVI і кліпсуванням мітрального клапана.

Завдяки стажуванню на базі цієї клініки, зі слів Ілони Бондарук, вона здобула багатий і різноманітний досвід, тому що це один з найбільших центрів діагностики і лікування захворювань серця в Польщі.

– Втілити мою мрію у життя та стажуватися на базі Краківського спеціалізованого госпіталю Яна Павла ІІ, – каже Ілона Бондарук, – мені допомогли завідувач відділення інтервенційної радіології та реперфузійної терапії Роман Овсійчук і лікар-інтервенційний кардіолог Ігор Кривко. Після такого стажування всі здобуті навички та нові методики хочеться впровадити та застосувати в нашій лікарні для покращення надання кваліфікованої допомоги українцям.

Читайте також: Понад 600 тисяч доларів зібрали для українців Pink Floyd та Андрій Хливнюк