fbpx

Дует яблука і лаврового листа покращує зір, знімає запалення і біль

Діліться інформацією з друзями:

Яблуко і лавровий лист – два інгредієнти, які є, напевно, на кожній кухні. Однак багато людей і гадки не мають, яку цілющу силу вони мають.

Лавровий лист найчастіше використовується як приправа в супах або соусах. Яблука – улюблений фрукт дітей і дорослих. Але якщо змішати ці два інгредієнти, отримаємо сильні ліки. Отже, в яких ситуаціях вони допомагають?

Дует яблука і лаврового листа покращує зір, знімає запалення і біль.

Регулярне вживання цього напою зменшує біль у суглобах, регулює кровообіг, допомагає при мігрені, зміцнює імунну систему. Крім цього, допомагає боротися з респіраторними захворюваннями.

Цей відвар містить антиоксиданти з протизапальною дією. До того ж він багатий на вітамін С, який рятує від грипу і застуди.

Розчинна клітковина пектину в шкірці яблук допомагає ефективно знизити рівень поганого холестерину. Тому рекомендується не чистити яблука, коли готуєте цей відвар.

Регулярне вживання цього напою допомагає зміцнити серце. Лавровий лист допомагає боротися із серцевими  хворобами, знижує стрес і кров’яний тиск.

Дослідження Іранського університету медичних наук довело, що лавровий лист допомагає більш ефективно спалювати жир і запобігає утворенню каменів у нирках. Цей напій регулює рівень цукру в крові, що робить його придатним для людей із діабетом. Його також можна використовувати як профілактичний засіб. Ще одна його перевага – захист клітин організму від старіння. Відвар яблука і лаврового листа дуже корисний людям, які страждають на астму і бронхіт.

Як приготувати цей напій?

Увага! Завжди використовуйте сушене лаврове листя. Тому, що свіже листя може бути токсичним.

Інгредієнти:

  • яблуко зі шкіркою;
  • 3 лаврові листки;
  • літр води;
  • кориця і мед (за бажанням).

Приготування. Ретельно вимити яблуко. Розрізати на 4 частини і видалити насіння. Нарізати його дрібними шматочками. Довести воду до кипіння, додати лавровий лист і трохи кориці. Додати нарізані яблука, почекати 10 хвилин, приправити медом.

Пийте відвар вранці (перед сніданком), або ввечері перед сном. Насолоджуйтеся цим напоєм максимум 2 тижні. Потому необхідно зробити перерву. Стаття має інформаційний характер. Перед використанням порад обговоріть їх зі своїм лікарем.

Ігор ГОЛЕЙ

Читайте також: Рівненський “Кардинал” здобув у Сумах дві перемоги