fbpx
Десять продуктів, які потрібно уникати, через високий ступінь перероблення

Десять продуктів, які потрібно уникати, через високий ступінь перероблення

Діліться інформацією з друзями:

Науково доведено, що харчова залежність, це не міф, це реальність. Деякі люди більш схильні страждати від цього, ніж інші, через свої гени й те, як влаштований їх мозок, говорять сучасні дослідження.

Як пише Medical answers, дослідники виявили, що оброблені продукти, багаті жирами й здатні підвищувати рівень цукру в крові (наприклад, продукти з високим глікемічним навантаженням, такі як мармелад, шоколадні батончики й кукурудзяні пластівці), дійсно швидко викликають звикання.

За словами Ніколь Авена, дослідника харчових залежностей в Mount Sinai Morningside, ви повинні їх уникати, якщо вони дійсно приносять вам проблеми.

Ось 10 продуктів, що викликають звикання:

  • Піца – чим вона більш оброблена і сирна, тим більше вона викликає звикання.
  • Шоколад – коли справа доходить до цього улюбленого задоволення, чим темніше, тим краще. Більш солодкі сорти містять більше жиру і цукру, ніж темні сорти, тому, якщо ви не можете відмовитися від шоколаду, перейдіть на батончики, що містять не менше 70 відсотків какао.
  • Печиво – краще уникати покупного печива, оскільки воно, швидше за все, містить складники, що викликають звикання.
  • Картопляні чипси – картопляні чипси, на жаль, містять велику кількість солі, і вони також не насичують, тому ви можете жувати їх годинами, не помічаючи, скільки пакетів ви проковтнули.
  • Морозиво – якщо ви нічого не можете з собою вдіяти, купуйте по одній порції.
  • Торт – один з найскладніших продуктів, від якого потрібно відмовитися. Важливо навчитися говорити “ні”, коли вам пропонують шматок.
  • Картопля-фрі – як і чипси, викликає жахливе звикання – це одна з найпопулярніших закусок на планеті.
  • Чизбургери – приготування власного варіанту краще, ніж все, що ви можете дістати поза кухнею.
  • Пластівці для сніданку – тепер ці оброблені харчові продукти є одними з тих, які містять злочинно високий вміст доданого цукру.
  • Смажена курка – ні, це не курка нездорова; це хрустке, жирне, а іноді й солоне панірування, яке викликає звикання.

Читайте також: Рівненський «Рум’янець» доставляє маріупольцям рум’яні буханці безплатно