Десять продуктів, які потрібно уникати, через високий ступінь перероблення

Десять продуктів, які потрібно уникати, через високий ступінь перероблення

Науково доведено, що харчова залежність, це не міф, це реальність. Деякі люди більш схильні страждати від цього, ніж інші, через свої гени й те, як влаштований їх мозок, говорять сучасні дослідження.

Як пише Medical answers, дослідники виявили, що оброблені продукти, багаті жирами й здатні підвищувати рівень цукру в крові (наприклад, продукти з високим глікемічним навантаженням, такі як мармелад, шоколадні батончики й кукурудзяні пластівці), дійсно швидко викликають звикання.

За словами Ніколь Авена, дослідника харчових залежностей в Mount Sinai Morningside, ви повинні їх уникати, якщо вони дійсно приносять вам проблеми.

Ось 10 продуктів, що викликають звикання:

  • Піца – чим вона більш оброблена і сирна, тим більше вона викликає звикання.
  • Шоколад – коли справа доходить до цього улюбленого задоволення, чим темніше, тим краще. Більш солодкі сорти містять більше жиру і цукру, ніж темні сорти, тому, якщо ви не можете відмовитися від шоколаду, перейдіть на батончики, що містять не менше 70 відсотків какао.
  • Печиво – краще уникати покупного печива, оскільки воно, швидше за все, містить складники, що викликають звикання.
  • Картопляні чипси – картопляні чипси, на жаль, містять велику кількість солі, і вони також не насичують, тому ви можете жувати їх годинами, не помічаючи, скільки пакетів ви проковтнули.
  • Морозиво – якщо ви нічого не можете з собою вдіяти, купуйте по одній порції.
  • Торт – один з найскладніших продуктів, від якого потрібно відмовитися. Важливо навчитися говорити “ні”, коли вам пропонують шматок.
  • Картопля-фрі – як і чипси, викликає жахливе звикання – це одна з найпопулярніших закусок на планеті.
  • Чизбургери – приготування власного варіанту краще, ніж все, що ви можете дістати поза кухнею.
  • Пластівці для сніданку – тепер ці оброблені харчові продукти є одними з тих, які містять злочинно високий вміст доданого цукру.
  • Смажена курка – ні, це не курка нездорова; це хрустке, жирне, а іноді й солоне панірування, яке викликає звикання.

Читайте також: Рівненський «Рум’янець» доставляє маріупольцям рум’яні буханці безплатно