Сира чи сушена диня: чим корисна й кому варто бути обережним

Сира чи сушена диня: чим корисна й кому варто бути обережним

Діліться інформацією з друзями:

Диня — не лише смачний, а й надзвичайно корисний літній фрукт. Її м’якоть містить до 20% цукру, а також вітаміни С, B9, Р, каротин, провітамін А, фолієву кислоту, жирні олії, залізо, мінеральні солі, пектини.

Завдяки такому складу диня сприяє:

  • поліпшенню травлення та кровотворення,
  • лікуванню серцево-судинних захворювань, анемії, атеросклерозу,
  • покращенню стану при хворобах шлунка, ревматизмі, психічних розладах, туберкульозі, подагрі та навіть цинзі.

Крім того, диня має протикашльові, протизапальні та глистогінні властивості.

🟢 У сирому вигляді диня — низькокалорійна (всього 35 кКал на 100 г), тому чудово підходить для дієтичного харчування.
🟠 Сушена диня має значно більше калорій — 341 кКал, тож людям, які стежать за своєю вагою, слід вживати її в помірних кількостях.

Обираючи між сирою і сушеною динею, варто зважати не лише на смак, а й на потреби організму.

  Читайте також: Нобельському нацпарку на Рівненщині виповнилось 6 р