Нові технології у виготовленні посуду роблять його зручним у використанні. Але чи ваша антипригарна сковорода додає мікропластик у вашу їжу?
Як пише Pro100raw4UK, дослідження доктора Ченга Фанга та професора Юхонга Танга з Університету Фліндерса (Австралія) показало, що навіть одна подряпина на сковороді з тефлону може випустити до 9,000 мікропластикових часток, а пошкоджене покриття може викидати понад 2 мільйони часток.
Що можна зробити?
Експерти рекомендують обережно використовувати антипригарні сковороди.
А найкраще було б перейти на альтернативи, такі як нержавіюча сталь чи чавун, для зменшення ризику.
Читайте також: Терпіти холод залишилось недовго. Скоро повернеться тепло

Редактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює з оперативною інформацією, готує новини та долучається до створення авторських матеріалів для сайту.
Має значний досвід роботи у медіа. Протягом 1991–2009 років був технічним редактором газети “America” (Філадельфія, США), де відповідав за дизайн і верстку, підготовку графічних матеріалів, фоторепортажів та готового макету видання.
Володіння англійською мовою використовує для перекладу матеріалів, підготовлених у межах грантових проєктів, які редакція публікує на окремому піддомені для іноземних читачів.
