Не варто купувати й пити дешевий чай – тести продуктів показують, що багато дешевих сортів містять речовини, які небезпечні для здоров’я.
Експерти попереджають, що в чаях низької якості можуть міститися сліди піролізидинових алкалоїдів – токсичних речовин рослинного походження.
Ці токсини виробляється дикими рослинами для захисту від хижаків: наприклад, подібні сполуки містяться в полину. При масовому виробництві такі рослини іноді непомітно проростають між чайними кущами й випадково обробляються на виробництві.
Якщо чай, в який потрапили частинки піролізидинових алкалоїдів, вживається у великій кількості, це збільшують ризик отруєння, пошкодження печінки, раку, – повідомляє журнал Freundin (Німеччина).
У його публікації фахівці розповіли, що небажані рівні названих токсинів виявлялися в дешевих видах чаю – наприклад, в ромашковому, зеленому.
Також в дешевих чаях виявлялися пестициди, метали (свинець, алюміній), залишки мінеральних масел.
Дослідники рекомендують купувати чай перевірених виробників.
Джерело medicalanswers.com.ua
Читайте також: Хімік пояснив, чи шкідливий гарячий чай із медом
Редактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює з оперативною інформацією, готує новини та долучається до створення авторських матеріалів для сайту.
Має значний досвід роботи у медіа. Протягом 1991–2009 років був технічним редактором газети “America” (Філадельфія, США), де відповідав за дизайн і верстку, підготовку графічних матеріалів, фоторепортажів та готового макету видання.
Володіння англійською мовою використовує для перекладу матеріалів, підготовлених у межах грантових проєктів, які редакція публікує на окремому піддомені для іноземних читачів.
