Не варто купувати й пити дешевий чай – тести продуктів показують, що багато дешевих сортів містять речовини, які небезпечні для здоров’я.
Експерти попереджають, що в чаях низької якості можуть міститися сліди піролізидинових алкалоїдів – токсичних речовин рослинного походження.
Ці токсини виробляється дикими рослинами для захисту від хижаків: наприклад, подібні сполуки містяться в полину. При масовому виробництві такі рослини іноді непомітно проростають між чайними кущами й випадково обробляються на виробництві.
Якщо чай, в який потрапили частинки піролізидинових алкалоїдів, вживається у великій кількості, це збільшують ризик отруєння, пошкодження печінки, раку, – повідомляє журнал Freundin (Німеччина).
У його публікації фахівці розповіли, що небажані рівні названих токсинів виявлялися в дешевих видах чаю – наприклад, в ромашковому, зеленому.
Також в дешевих чаях виявлялися пестициди, метали (свинець, алюміній), залишки мінеральних масел.
Дослідники рекомендують купувати чай перевірених виробників.
Джерело medicalanswers.com.ua
Читайте також: Хімік пояснив, чи шкідливий гарячий чай із медом