Часниковий лікер – це не той напій, який ви захочете подавати до святкового столу, але він дуже корисний. Попри специфічний смак, він корисний для здоров’я. Цей напій чудово зміцнює серце, очищає кров, прискорює обмін речовин і допомагає організму позбутися шкідливих відкладень.
Приготувати цей еліксир здоров’я зовсім нескладно. Вам знадобляться 12 зубчиків часнику (кожен розділіть на чотири частини), три склянки червоного вина і трохи терпіння.
Складіть часник у прозору пляшку, залийте вином і залиште на сонячному підвіконні на два тижні.
Не забувайте збовтувати настій 2-3 рази на день.
Після завершення терміну процідіть напій і перелийте у темну пляшку.
Приймати часниковий лікер потрібно по 1 чайній ложці тричі на день до їди.
Щоб бути здоровішим, дотримуйтесь деяких правил:
Не пийте воду відразу після їди. Воду не рекомендується пити під час їди та одразу після неї. Вона розбавляє шлунковий сік і може залишати шлунок раніше, ніж їжа, несучи з собою ферменти, необхідні для перетравлення. Найкраще пити воду за 40 хвилин до їди.
Включайте до раціону бобові. Вони багаті на білок і клітковину і можуть бути відмінним гарніром замість вуглеводистої картоплі або білого рису.
Читайте також: Курячий паштет – смачна їжа й корисна профілактика
- Чому тріскаються помідори та як цьому запобігтиТріщини на помідорах псують їхній вигляд, прискорюють псування та роблять плоди непридатними для консервування. Через тріщини всередину потрапляють мікроби, що може призвести до втрати врожаю.