Сезон кабачків настав – саме час готувати з них корисні і дієтичні страви.
Цукіні, або кабачки — рослини із сімейства гарбузових. Можуть бути жовтого, світло-зеленого і зеленого кольорів. Форма кабачка нагадує огірок, також зустрічаються кабачки округлої або «пляшкової» форми.
Кабачок вирощують цілий рік, його можна їсти сирим або запеченим, а також смажити кабачки. Його додають у салати, готують на грилі, смажать фаршировані квіти, заморожують або закривають кабачки на зиму.
Кабачки — цінний харчовий продукт, рослини із сімейства гарбузових.
Незважаючи на те, що цукіні — це фрукт, його зазвичай готують як овоч, подають з м’ясом або рибою. Молодий кабачок має тонкий і м’який смак і маслянисту білу м’якоть. Калорійність кабачка мінімальна — всього 17 калорій. Також він містить близько 95 відсотків води і приблизно таку ж кількість вітамінів і мінералів, що й огірки. На зиму часто закривають мариновані кабачки або консервовані.
Користь кабачків
Включення в раціон кабачків допомагає уникнути проблем з травленням. Вони також містять значну кількість клітковини, електролітів та інших речовин, які необхідні для здоров’я травної системи. Цукіні багаті антиоксидантами та протизапальними продуктами, які уповільнюють старіння. Рослина підтримує здоровий кровообіг і позитивно впливає на серце.
Додайте цукіні в свій раціон для підвищення вироблення енергії в організмі. Йому потрібні вітаміни групи В для білкового і вуглеводного обміну. Ці вітаміни також допомагають в різних функціях мозку, включаючи пізнання. Всі вони містяться в кабачках. Також, завдяки низькій калорійності, кабачок є відмінною їжею для тих, хто хоче схуднути.
Кому не можна їсти кабачки:
- Людям, які страждають на виразки та гастрит, особливо в період загострення;
- При проблемах з жовчним міхуром або печінкою;
- Кабачки не рекомендують вживати людям, які страждають на ниркові захворювання, пов’язані з порушеннями виведення калію. Солі калію, які містяться в овочах, можуть відкладатися в нирках і формувати камені;
- Вагітним жінками з підвищеною секрецією шлункового соку і нирковою недостатністю не можна їсти кабачків;