fbpx

Борщ стане ще смачнішим

Діліться інформацією з друзями:

У кожної господині свої кулінарні підходи при звичному наборі овочів для приготування борщу. Ця класична українська пожива ніколи не стане рутинною. Ода похвали прозвучить ще раз.

Смачна, корисна для здоров’я, приваблива на вигляд та апетитна страва виходить у кожного любителя створити свято для живота різною. Це просто якийсь феномен! Я, для прикладу, заядла любителька борщу. Для мене він – як патичок-рятівничок. По-перше, апетитно виглядає щойно приготованим. А, по-друге, завтра теж не варто з першою стравою заморочуватись. Бонус? Ось він! Настоявшись, часом ще смачніший, ніж учора. Ось так!

Перейдемо до компонентів, які щораз «реанімують» рецепт та смак готової страви. Впевнена, ви також домашній експериментатор. Та й як тут не спробувати щось більше або менше покласти. Досолити або підсолодити. Або й оцту влити, щоб трішки підкислити. А перець! Та це ж справжній фурор! В роті палахкотить. Красота! А якщо ще й пампушечок із часничком напекти…

Цього разу для пікантності смаку пропонуємо додати у борщовий набір корінь пастернаку. Не впевнена, що ми часто вживаємо цей коренеплід. Тож варто спробувати. А ще важливо правильно приготувати засмажку, яка дозволяє зберегти колір та смак. А готується вона так, щоб її можна було їсти як окрему страву.

Зважаючи на популярність та смак, подаємо рецепт із розрахунку на 5 літрів борщу:

  • 2 морквини;
  • 2 цибулини;
  • 3 болгарських перці;
  • 4 буряки;
  • 6 помідорів;
  • 1 ст. л. оцту;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. перцю;
  • 2 ст. л. олії;
  • 50 г вершкового масла;
  • 250 мл м’ясного бульйону.

Приготування. Помийте та очистіть овочі, наріжте соломкою перець, моркву та буряк, а цибулю – півкільцями. Помідори бланшують окропом, щоб зняти шкірку, а потім нарізають кубиками.

Розігрівши на сковороді олію, обсмажте моркву, потім додайте буряк, цибулю, а останніми – помідори. Перемішайте і додайте сіль, цукор, оцет і смажте овочі 5-7 хвилин. Викладіть у пательню перець і залийте бульйоном. Прокип’ятіть протягом 8 хвилин. Вершкове масло покладіть наприкінці.

Готову засмажку настоюйте 10 хвилин і лише потім додавайте її до борщу тільки після того, як звариться капуста та картопля – за 5-7 хвилин до готовності страви.

Смачного і приємного обіду, першою стравою якого у вас буде борщ.

Галина ГРИЦЮК