fbpx

5 причин більше ніколи не їсти картоплю фрі

Діліться інформацією з друзями:

З деяких пір картопля фрі відноситься до числа найбільш популярних продуктів, але в ній чимало інгредієнтів, які шкодять здоров’ю людини.

Ось 5 причин, за якими краще перестати вживати цей різновид картоплі.

1. Можна легко набрати зайву вагу.

Картопля сама по собі насичена калоріями, а процес глибокого обсмаження необхідний для отримання картоплі фрі, робить її кількість ще більш значнішою.

В одній великій порції такої картоплі міститься 510 калорій, що становить третину необхідної добової дози для жінки.

2. Вона провокує діабет.

Картопля володіє високим глікемічним індексом, в ній містяться вуглеводи, що підвищують резистентність до інсуліну і тим самим ризик діабету другого типу.

3. Картопля фрі псує зір. 

Вживання такої картоплі шкідливе для здоров’я. Дослідження показують, що акриламід який входить до її складу, впливає на процес розвитку сітківки.

4. Вона скорочує наше життя.

Вживання картоплі фрі є ефективною стратегією зменшення тривалості життя. Порівнюючи вплив смаженої і несмаженої картоплі на здоров’я, вчені з’ясували, що в першому випадку ризик передчасної смерті збільшується.

5.  Картопля фрі викликає рак.

Як вже було сказано вище, картопля фрі містить субстанцію під назвою акриламід, яка також є в сигаретному димі. При високих температурах, що провокуються глибоким обжарюванням, акриламід стає канцерогенним.

Отже, в зв’язку з цим, вживання картоплі фрі збільшує ризик пухлин нирок, ендометрії і яєчників.