fbpx
В Ірані засудили 10 військових ППО за збиття українського Boeing 737 у 2020 році

В Ірані засудили військових ППО за збиття українського Boeing 737

Діліться інформацією з друзями:

У Ірані засуджено десятьох військовослужбовців до термінів ув’язнення за підозрою у причетності до збиття літака авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” у січні 2020 року.

Про це повідомляє Al Arabia.

Тоді загинуло 176 людей.

Згідно з повідомленням на сайті іранської судової системи Mizan Online, вироки були винесені після 20 судових слухань і тривалого розслідування тривалістю три роки. Імена засуджених не називаються.

Керівник системи оборони “Тор М-1”, який відповідав за збиття літака, отримав найбільший термін ув’язнення – загалом 13 років. З них три роки – за ненавмисне вбивство 176 пасажирів і членів екіпажу, та ще 10 років – за ігнорування протоколу і “масштабу наслідків своїх дій”.

Зазначається, що дії цього керівника “були зумовлені його незнанням ситуації і помилковим переконанням у тому, що виявлена ціль була ворожою”. Під його керівництвом до пасажирського літака було випущено дві ракети з ЗРК “Тор М-1”.

Окрім ув’язнення, керівник системи оборони повинен виплатити компенсації всім родичам загиблих у цій авіакатастрофі, які цього вимагають.

Десять інших військових також були засуджені до термінів від одного до трьох років ув’язнення.

Читайте також: Втрати противника: 590 окупантів ліквідували українські захисники за минулу добу