fbpx
У Туреччині зафіксували землетрус

Туреччина та Сирія: стався третій потужний землетрус

Діліться інформацією з друзями:

У Туреччині зафіксували третій землетрус. Підземні поштовхи також відчули у Греції, Грузії (Батумі) та Вірменії.

Наразі відомо про понад 1400 загиблих у Туреччині та Сирії через землетрус, який вранці стався на турецькому півдні. Вже вдень там сталися ще два потужні землетруси. Поштовхи відчули також в Іраку, Лівані та на Кіпрі.

Епіцентр першого землетрусу, кий зафіксували в Туреччині був поблизу Газіантепа , і він пошкодив тамтешній історичний замок, який використовувався з римських часів.

За даними The Guardian, щонайменше 1500 людей загинули внаслідок двох потужних землетрусів у Туреччині та Сирії протягом 12 годин. Очікується, що кількість загиблих зросте, оскільки пошуково-рятувальні роботи тривають по всьому регіону, оскільки багато будівель зруйновано, і є багато людей, які опинились під завалами.

У Туреччині оголошено надзвичайний стан. Обидві країни продовжують рятувальні роботи, яким заважає погода. BBC пише, що влада Туреччини закликає громадян утриматися від використання мобільних телефонів, щоб не заважати координації рятувальників.

Україна готова направити до Туреччини велику групу рятувальників, щоб допомогти ліквідовувати наслідки землетрусу, – повідомив міністр закордонних справ Дмитра Кулебу.

Читайте такожФінансові порушення виявили у лісгоспі на Рівненщині