fbpx
михаїл шумахер

Родина Шумахера подасть до суду за «інтерв’ю», створеного ШІ

Діліться інформацією з друзями:

Сім’я Міхаеля Шумахера планує подати позов проти журналу, який опублікував згенероване штучним інтелектом «інтерв’ю» з колишнім пілотом Формули-1.

Про це пише BBC.

Шумахер, семиразовий чемпіон Формули-1, отримав важку травму голови під час аварії на лижах у грудні 2013 року і з тих пір його не бачили на публіці.

Die Aktuelle опублікувала фотографію усміхненого 54-річного Шумахера на першій обкладинці свого видання із заголовком «Міхель Шумахер, перше інтерв’ю».

Родина Шумахера подасть до суду за «інтерв’ю», створеного ШІ

Внизу написано «це звучало оманливо реально», а в статті випливає, що передбачувані цитати були створені ШІ.

Стаття була створена за допомогою програми ШІ під назвою charatcter.ai, яка штучно генерувала «цитати» Шумахера про його здоров’я та сім’ю.

«Я можу за допомогою своєї команди фактично стояти сам і навіть повільно пройти кілька кроків», — читали «цитати» Шумахера.

«Моя дружина і мої діти були для мене благословенням, без них я б не впорався. Природно, вони теж дуже сумують, як це все сталося.

«Вони мене підтримують і твердо стоять на моєму боці».

Сім’я підтвердила інформаційному агентству Reuters, що вони планують подати справу в судовому порядку.

Видавці журналу повідомили BBC Sport, що не коментуватимуть це питання.

Після нещасного випадку на лижах Шумахера ввели в штучну кому та повернули додому у вересні 2014 року, його стан здоров’я з тих пір зберігається в таємниці його сім’ї.

Читайте також: Ще 630 окупантів ліквідували українські захисники за 20 квітня