fbpx
путін підписав указ про весняний призов в росії

путін підписав указ про весняний призов в росії

Діліться інформацією з друзями:

Президент росії володимир путін 30 березня підписав указ про весняний призов в Росії. За указом буде призвано 147 000 росіян з 1 квітня по 15 липня.

Йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Росія проводить два цикли призову на строкову службу, причому весняний цикл призову зазвичай призиває 134 000 російських чоловіків. Росія може використати навчальний потенціал Білорусі, щоб підтримати збільшення призовників на 13 000 за попередні роки.

ISW зазначає, що український військовий чиновник повідомив 4 березня, що російський персонал, який навчається в Білорусі, не перевищує 9000-10 000 за раз. Інституту вивчення війни і раніше спостерігав, як російські сили тренують до 12 000 військових у Білорусі.

Супутникові зображення показують, що російські війська, які тренуються в Білорусі на Обуз-Лєсновському полігоні, нещодавно передислокувалися до Росії в середині березня. Тим самим звільнивши місце для нових російських слухачів.

Нові призовники не збільшать російську бойову міць у короткостроковій перспективі, оскільки російські призовники мають пройти місяці навчання та служби, перш ніж побачити бій.

Путін навряд чи розгорне новопризвані війська для участі в бойових діях в Україні через побоювання щодо стабільності свого режиму. Голова комітету Держдуми РФ з оборони Андрій Картаполов 30 березня заявив, що весняні призовники не відправлятимуться на окуповані Росією території України під час призову навесні 2023 року .

Картаполов також зазначив, що російські війська не призовуть чоловіків з окупованих територій. Твердження Картаполова можуть бути правдивими, враховуючи, що ISW не спостерігала значних масштабів використання російськими військовими призовників на передовій з перших місяців війни і особливо після затоплення флагманського корабля Чорноморського флоту Росії «Москва», на борту якого було кілька військовозобов’язаних моряків.

Використання Путіним призовників у зимово-весняний період 2022 року викликало соціальну напругу в Росії, і Путін навряд чи буде ризикувати стабільністю свого режиму, відправляючи новоспечених військовослужбовців на передову.

Читайте також: На прийомі у лікаря пацієнт зможе сам обрати, який рецепт він хоче