Грибна кава стрімко завойовує популярність прихильників здорового харчування як замінник традиційного напою з кофеїном.
Про це пише AgroTer.
Головна її особливість — знижений вміст кофеїну (приблизно вдвічі менше, ніж у звичайній каві), що робить напій м’якшим для нервової системи. Також грибна кава сприяє зміцненню імунітету та поліпшенню сну.
У складі напою зазвичай використовують адаптогенні гриби: чагу, рейші, кордицепс і левову гриву (ожину гребінчасту). Їхній комплексний вплив може знижувати рівень стресу, підтримувати емоційну стабільність, стимулювати концентрацію уваги й навіть покращувати травлення.
Прихильники стверджують, що після кількох чашок організм починає реагувати відчутним покращенням стану — поліпшується настрій, легше зосереджуватися, а втома проходить швидше.
Окрім цього, грибна кава містить речовини, які мають протизапальні властивості, а також здатні позитивно впливати на мікробіом кишківника.
Читайте також: Чому котів треба часто годувати

Редактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює з оперативною інформацією, готує новини та долучається до створення авторських матеріалів для сайту.
Має значний досвід роботи у медіа. Протягом 1991–2009 років був технічним редактором газети “America” (Філадельфія, США), де відповідав за дизайн і верстку, підготовку графічних матеріалів, фоторепортажів та готового макету видання.
Володіння англійською мовою використовує для перекладу матеріалів, підготовлених у межах грантових проєктів, які редакція публікує на окремому піддомені для іноземних читачів.
