Зараз в Туреччині діє локдаун, суворі обмеження в країні ввели щонайменше до 17 травня.
Систему “все включено” (all inclusive) зі шведським столом зберігатимуть у готелях Туреччини, незважаючи на коронавірусне обмеження. Про це 10 травня пише ТАСС і посилається на представника Федерації готельєрів Туреччини.
“Систему шведського столу не можна скасовувати в Туреччині, однак ресторани в готелях можуть вносити зміни щодо кількості, різноманітності і типу презентації страв. Але робити вони це можуть тільки за погодженням з туроператорами”, – розповіло джерело.
Видання Turkiye раніше писало, що з 1 червня прийом туристів відновлять, проте до роботи з ними не допускатимуть заклади, які не матимуть сертифіката безпечного туризму.
З-поміж можливих обмежень, які діятимуть далі, видання назвало припинення роботи за системою шведського столу і закриття SPA. Того ж дня про це написало турецьке галузеве видання Turizmguncel.
Джерело ТАСС в туристичній галузі пояснило, що мова йде не про скасування шведського столу, а про те, що гостям обрану ними їжу в тарілки накладатимуть співробітники готелю. Таким чином буде змога дотримуватися санітарних правил і заходів профілактики захворювання на COVID-19.
Місяць тому в Туреччині вже посилювали карантинні обмеження, але вони не позначилися на статистиці захворюваності. “Повну ізоляцію” ввели з 29 квітня, але й цього виявилося недостатньо. Втім, для іноземних громадян діють інші правила. Про це докладно читайте в матеріалі Що потрібно знати туристам.

Редактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює з оперативною інформацією, готує новини та долучається до створення авторських матеріалів для сайту.
Має значний досвід роботи у медіа. Протягом 1991–2009 років був технічним редактором газети “America” (Філадельфія, США), де відповідав за дизайн і верстку, підготовку графічних матеріалів, фоторепортажів та готового макету видання.
Володіння англійською мовою використовує для перекладу матеріалів, підготовлених у межах грантових проєктів, які редакція публікує на окремому піддомені для іноземних читачів.
