World Cheese Awards — найбільший сирний конкурс в Європі. Цього року на міжнародному сирному конкурсі у Великій Британії вперше взяли участь 39 сирів з України.
Про це повідомляє спільнота поціновувачів сиру ProCheese.
Всього у конкурсі взяли участь 4434 сири із 42 країн світу. Їх оцінювали 250 міжнародних суддів. Цього року 13 українських сирів отримали нагороду та відзнаку від міжнародної колегії.
“Я неймовірна рада, що нам вдалось зробити те, про що так давно мріяли — поставити Україну на сирну карту світу. Це історична подія відбулась! Вперше за всю сирну історію нашої країни світ дізнався про українські сири та скуштував їх на смак. Результат — 13 переможців з різних регіонів отримали почесні нагороди. Пишаюсь і радію неймовірно!”, — ділиться Оксана Чернова, сирна експертка ProCheese, суддя від України на World Cheese Awards.
Бронзову відзнаку отримали 7 українських сирів, 4 сири отримали срібні відзнаки, і по одному відзначено золотою і супер-золотою відзнаками.
“Це була надважка робота нашої команди Ardis та ProCheese. Це вартувало надзусиль та величезних ресурсів. Але я дуже рада, що це все було недарма. Ми 4 роки йшли до цього. І попри всі складнощі ми це зробили. Нам вдалось одночасно привезти сири на конкурс, організувати національний стенд та отримати аж 13 перемог!”, — відмічає Наталія Кагадій, директорка департаменту ProCheese в Ardis Group.
Слоган, з яким Україна була представлена на WCA — “Freedom tastes great” (“Свобода смакує чудово” – ред.).
Фото: українська команда на конкурсі World Cheese Awards 2022 (ProCheese).

Редактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює з оперативною інформацією, готує новини та долучається до створення авторських матеріалів для сайту.
Має значний досвід роботи у медіа. Протягом 1991–2009 років був технічним редактором газети “America” (Філадельфія, США), де відповідав за дизайн і верстку, підготовку графічних матеріалів, фоторепортажів та готового макету видання.
Володіння англійською мовою використовує для перекладу матеріалів, підготовлених у межах грантових проєктів, які редакція публікує на окремому піддомені для іноземних читачів.
