fbpx
Експрезидента США Трампа взяли під арешт

Експрезидента США Трампа взяли під арешт

Діліться інформацією з друзями:

За даними CNN, 45-й президент США Дональд Трамп прибув до окружного суду Манхеттена штату Нью-Йорк, де очікується, що йому оголосять кримінальне обвинувачення у справі про виплати колишній порноакторці.

Про це, як повідомляє Європейська правда, з посиланням на пряму трансляцію CNN.

Трампа формально арештували після його прибуття до суду та помістили під варту до пред’явлення звинувачень. Однак на нього не будуть надівати наручники, оскільки він перебуває під постійним наглядом правоохоронних органів як колишній президент.

В експрезидента візьмуть відбитки пальців, але поки не відомо, чи буде зроблено його фотографію. Його приведуть до зали суду, де й пред’являть звинувачення. Після цього ймовірно, що його відпустять з-під арешту в залі суду, але можуть накласти обмеження на його певні публічні дії.

Прихильники та опоненти Трампа зібрались під будівлею суду в Манхеттені перед оголошенням обвинувачення.

Згідно з матеріалами справи, перед виборами 2016 року Трамп через адвоката виплатив Стормі Деніелс 130 тисяч доларів, щоб вона мовчала про секс із ним.

Сама по собі ця виплата незаконною не була, але Трамп та його адвокат оформили її як плату за юридичні послуги, а це в штаті Нью-Йорк вважається фальсифікацією звітності та карається у кримінальному порядку.

Адвокат Майкл Коен у 2018 році отримав за це три роки в’язниці, але Трампу, який тоді обіймав посаду президента, офіційних звинувачень не висунули.

Трамп категорично заперечує, що у нього був секс із Стормі Деніелс.

Читайте також: США оголосили про новий пакет допомоги Україні на $2,6 мільярда