fbpx
закриють червону площу в москві

Червону площу в москві закриють для відвідування

Діліться інформацією з друзями:

На два тижні, з 27 квітня по 10 травня, червону площу в москві закриють для відвідувань. Офіційною причиною є підготовка та проведення параду Перемоги 9 травня.

Про це пише російське ІА “Інтерфакс” з посиланням на російську Федеральну службу охорони.

Це не перший раз, коли Червона площа тимчасово закривається через парад, проте такий довгий термін є терміном. У 2020 році парад не проводився через пандемію успіху, а в травні 2021 року доступ до публікацій був обмежений з 4 на 9.

Причини зміни термінів у 2023 році не з’явилися, але деякі коментатори пов’язують це зі зростанням побоювання російської влади через випадкову появу українських безпілотників у російському небі.

Відомий український бізнесмен Володимир Яценко оголосив конкурс для виробників безпілотників з обіцянкою виплатити 20 мільйонів гривень (понад півмільйона доларів) команді, яка може приземлитися на Червоній площі в Москві 9 травня.

Напередодні українські ЗМІ та соцмережі поширили короткий відеоролик, на якому зображено нібито зйомка Червоної площі, зроблене українським безпілотником, але справжність цього відео не була підтверджена.

Крім того, в Росії відмінили вуличні ходи “Безсмертного полку”. А в деяких прикордонних регіонах та на анексованому Криму скасували проведення параду 9 травня з посиланням на загрозу безпеці.

Читайте також: За придбання та зберігання психотропних речовин острожанина засуджено до 5 років позбавлення волі