fbpx

Литва висилає із країни тимчасового повіреного у справах росії

Діліться інформацією з друзями:

Литва висилає з країни тимчасового повіреного у справах Росії Сергія Рябоконя через дії та заяви дипломата, які не узгоджуються з дипломатичним статусом, повідомило Міністерство закордонних справ Литви.

«Це рішення Литви прийняте з урахуванням наданої компетентними органами інформації, яка обґрунтовує той факт, що недавні дії та заяви Рябоконя несумісні зі статусом дипломата можуть бути розцінені як втручання у внутрішні справи держави, що приймає, і тому вважаються порушенням Віденської конвенції про дипломатичні зносини», – йдеться у повідомленні МЗС.

Рябоконь має залишити країну протягом п’яти днів.

Представнику посольства Росії в Литві також заявлено рішучий протест проти анексії Москвою чотирьох окупованих регіонів України – Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Рішення про висилку Рябоконя означає, що Росії доведеться призначити нового главу посольства у Литві.

Тимчасовий повірений у справах очолює дипмісію з квітня, коли Литва у відповідь на масові вбивства, вчинені Москвою в київському передмісті Бучі, знизила дипломатичні відносини з Росією, вислала посла Олексія Ісакова та відкликала свого посла Ейтвідаса Баярунаса з Москви.