fbpx

Кримінальний кодекс росії готують до військового стану – Геращенко

Діліться інформацією з друзями:

Сьогодні, 20 вересня держдума Росії прийняла законопроект, який вводить в кримінальний кодекс Росії поняття “мобілізація”, “воєнний стан” і “воєнний час”.

Про це написав у своєму Телеграмі Антон Геращенко.

Завтра проект розгляне раду федерації та, швидше за все, підтримає. Потім закон вирушить на підпис путіну. – написав політик.

Про редагування в поданий урядом РФ законопроект № 1600006-8, проголосований у першому читанні ще в липні, були внесені депутатами вчора. – пише KlymenkoTime

Внесені правки припускають включення до КК РФ наступних статей:

Стаття 352.1 “Добровільна здавання в полон”. Передбачається, що вона передбачатиме покарання позбавленням волі на строк від трьох до десяти років.

Стаття 356.1 “Мародерство”. За це в Держдумі пропонують карати позбавленням волі на строк до 15 років, зважаючи на тяжкість злочину.

Стаття 337 “Самовільне залишення частини в період мобілізації та військового стану”. За ним у законопроекті передбачено покарання від 0 до 10 років, залежно від терміну відсутності.

Стаття 332 “Невиконання наказу” отримає нову частину 2.1. За відмову воювати чи виконувати наказ «в умовах збройного конфлікту чи ведення бойових дій» планують карати позбавленням волі від двох до трьох років.

Крім того, проект передбачає, що порушення умов контракту з держоборонзамовлення, що спричинило збитки не менше 5 млн рублів, каратиметься позбавленням волі на строк до 10 років.