fbpx

Google відправив айтішнику $0,25 млн – він не розуміє за що

Діліться інформацією з друзями:

У Twitter з’явився “вірусний” пост відомого хакера та фахівця з кібербезпеки Сема Каррі, якому на карту прийшов несподіваний бонус від Google. Але компанія вимагати гроші назад чомусь не поспішає.

«Пройшло трохи більше трьох тижнів з того часу, як Google навіщось відправив мені $249 999, і я досі нічого не почув у відповідь на моє звернення до служби підтримки. Може вийдете на зв’язок, Google? (я не проти, якщо ви не хочете повернути ці гроші…)», – пише Сем.

Пост зібрав понад 3,6 тисячі лайків і понад 260 ретвітів. Багато хто почав жартувати над ситуацією:

«Так, це я помилився, просто напишіть мені, і я подбаю про гроші», — відповідає користувач Ɽ₳฿฿ł₮.

«Мені здається, це подарунок! Пасивний прибуток!», – сказав Brian.

«IRS (податкова служба США) повеселиться. Ваші банківські записи показують, що ви отримали 250 тисяч доларів. Ви не повідомили про це у своїх податкових деклараціях. Ось два рядки на паперовому носії, щоб пояснити:
_________
_________”», — написав Alesandro Ortiz.

«Я зателефонував би до ФБР і повідомив їм. Якщо це шахрайство, вони можуть допомогти, якщо ні, вони можуть надати документи, які ви віддасте до податкової. Можливо, також треба зателефонувати до IRS. Якщо федерали почнуть розслідувати транзакцію на 1/4 мільйона доларів, то справа прискориться», — вважає Tuathae de danaan.

Дехто почав писати, що не треба нічого повертати і це тепер гроші Сема, але відразу надходили контраргументи.

«На жаль, це так не працює. Витратиш — будеш звинувачений у крадіжці. Найкращий варіант у цій ситуації – це покласти гроші на депозит і заробити кілька доларів у вигляді відсотків, поки Google розбирається зі своїм лайном», – пише Bran.