fbpx

Google розглядає можливість виробництва телефонів Pixel в Індії

Діліться інформацією з друзями:

Alphabet Inc (GOOGL.O) розглядає можливість перенесення частини виробництва телефонів Pixel до Індії після перебоїв у Китаї через карантинні заходи, пов’язані з COVID-19, і зростання напруженості у відносинах Пекіна зі Сполученими Штатами.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на The Information .

Компанія Alphabet, яка не відповіла на запит Reuters про коментарі, запросила заявки від виробників в Індії на виробництво від 500 000 до 1 мільйона смартфонів Pixel, що еквівалентно 10%-20% передбачуваного річного виробництва пристрою, згідно з даними. звіт. (https://bit.ly/3Bcqoye)

Головний виконавчий директор компанії Сундар Пічаї попередньо опублікував план виробництва в Індії на початку цього року, але остаточне рішення ще не прийнято, додається у звіті. У разі схвалення виробничі операції в Індії все одно вимагатимуть імпорту компонентів із Китаю .

Згідно з Nikkei, Alphabet також розглядає В’єтнам як іншу виробничу базу. (https://reut.rs/3qulqYH)

Apple Inc, головний конкурент компанії у сфері смартфонів, уже виробляє щонайменше чотири моделі до iPhone 13 в Індії через контрактних виробничих партнерів Foxconn і Wistron. Повідомляється, що він розглядає можливість виробництва iPhone 14, останньої моделі, представленої 7 вересня, також в Індії.

Глобальні ланцюги поставок були порушені на початку цього року, коли Китай заблокував ключовий технологічний центр Шанхай, серед інших міст, через сплеск випадків COVID. Нещодавно США заборонили експорт деяких високоякісних мікросхем до Китаю, що посилило напруженість у відносинах з цією азіатською країною.

Компанія збирається випустити нові моделі телефонів Pixel і свій перший розумний годинник на заході в США 6 жовтня.