fbpx

В Швейцарії закликають добровільно скоротити споживання газу

Діліться інформацією з друзями:

Федеральна рада Швейцарії закликає населення та бізнес добровільно скоротити споживання газу на 15 відсотків. Це потрібно для того, щоб уникнути більш болісних дій. 

Як повідомляється, уряд Швейцарії має намір домогтися скорочення споживання газу на 15% найближчої зими. У гіршому випадку загрожує нормування.

Компаніям рекомендують перевести співробітників взимку на дистанційну плату, а місцевим жителям — відключити прилади, що не використовуються.

Влада закликала промислові компанії, сферу послуг та орендарів адміністративних будівель знизити стандартну температуру, встановлену на термостатах. У спортивно-розважальних закладах можуть відключити газ. 

Міністр енергетики Сімонетта Соммаруга та міністр економіки Гай Пармелін окреслили, до чого повинні бути готові населення та економіка в найближчі місяці.

Енергетична криза є сигналом того, що «нарешті настав час зменшити залежність від імпортних джерел енергії», заявила ЗМІ федеральний радник Сімонетта Соммаруга. Найпростіше це зробити за допомогою підігріву. 

«Тому значна частина заощаджень має бути досягнута за рахунок добровільних заощаджень у домогосподарствах, промисловості, сфері послуг та державному управлінні», – сказав федеральний радник.

Згідно з повідомленнями, у середу вони хотіли надати ЗМІ більш конкретну інформацію та представити проєкт нормативних актів. Однак через заперечення інших відомств деякі моменти необхідно розглянути більш детально. Федеральна рада знову обговорить це через тиждень, а потім також відправить постанови на консультацію. Вони набувають чинності лише тоді, коли є ознаки нестачі електроенергії чи газу.